Hvor lang tid tager det blod til at cirkulere?

Hvor lang tid tager det blod til at cirkulere?

Hjertet

Blod bevæger sig gennem arterier og blodårer i kun én retning. Åbning og lukning af ventiler i hjertets kamre fungerer på en sådan måde, at blodet bæres gennem hele kroppen i en cirkel kendt som omsætning. Hjertet pumper blod gennem fartøjer, der transporterer ilt og næringsstoffer til alle dele af kroppen. Større blodkar, kaldet arterier, bærer iltrikt blod fra hjertet. Blodet strømmer derefter fra de mindre arterier i kroppen til endnu mindre blodkar kaldet kapillærer, hvor ilt er faldet, og kuldioxid er afhentet. For returflyvningen strømmer blod i kapillærerne i små blodårer, der strømmer ind i større blodårer, der fører tilbage til hjertet. Blod rejser derfra til lungerne, hvor det frigiver kuldioxid, et cellulært affaldsprodukt.

Hjerterytme

Blod tager mindre tid at cirkulere, når du er aktiv eller træner, da din hjertefrekvens falder, når du hviler. Det sunde, voksne hjerte slår omkring 65 til 75 slag per minut. Med hvert slag pumper hjertet et gennemsnit på 60 til 70 milliliter blod eller ca. fem liter pr. Minut. American Heart Association påpeger, at baseret på et gennemsnit på 100.000 slag hver dag, pumper hjertet ud 2.000 gallons blod. Ifølge oplysninger udgivet af Franklin Institute, anslås det, at hvis du skulle lineere alle blodkarrene i menneskekroppen fra ende til ende, ville de cirkulere jorden fire gange. Det betyder, at når du tilføjer dem, indeholder en voksen en 100.000 miles af arterier, vener og kapillærer. Blodkarrene i et barns legeme ville være mere end 60.000 miles lange.

Cirkulation

Da kroppen kræver en stabil blodforsyning for at holde organerne i orden, er det vigtigt for hjertet at holde pumpen blod til hver af kroppens celler. Hvor lang tid det tager blod at cirkulere i hele kroppen afhænger af en persons størrelse, den samlede fysiske tilstand og sundhed, alder og puls. Hjertets højre side skubber blodet tilbage gennem venerne ind i den store lungearteri, der bærer blod til lungerne, hvor det frigiver kuldioxid og modtager mere ilt. Blod pumpes derefter ind i lungerne, som vender tilbage til venstre side af hjertet, hvor det begynder omløbsprocessen igen. Det tager hjertet mindre end et minut at pumpe blod til hver celle i kroppen. Faktisk kan seks kvartals blod cirkulere helt igennem hele kroppen mindst tre gange inden for det øjeblik. Det udgør tusindvis af runde ture hver dag.

Del:
Kommentarer