Hvor lang tid tager det at fordøje mælk?

Hvor lang tid tager det at fordøje mælk?

Mange mennesker kan ikke fordøje mælk korrekt, på trods af sin plads som en fastfood i den vestlige kost. Lactose er et naturligt forekommende sukker, der findes i mælk, og lactase er et enzym, der hjælper folk med at fordøje det. Efter barndommen producerer din krop mindre lactase for at fordøje mælk. Et par faktorer - herunder individuel tolerance for mælk og hvilke andre fødevarer der indtages i samme måltid - bestemmer, hvor længe det tager dig at fordøje mælk, så transittiden kan variere meget, og der er ingen definitiv undersøgelse, der udvikler en tidslinje for mælk fordøjelse.

Mælkefordøjelse

Da mælk indeholder alle seks næringsstoffer - protein, fedt, kulhydrater, vitaminer, mineraler og vand - det fordøjes og absorberes gennem fordøjelsessystemet. Mælk passerer gennem din mave, derefter tyndtarmen, før du kommer i din tyktarmen eller kolon. Det anslås, at mad forbliver i maven i fire til fem timer, med højere fedtmælk, der opholder sig længere i maven end fedmælk. Mælken passerer ind i tyndtarmen, hvor de fleste næringsstoffer fordøjes og absorberes. Et blandet måltid kan tage tre til fem timer at passere gennem tyndtarmen. Hvad der er tilbage af mælken, passerer derefter gennem tyktarmen over en periode på op til 24 timer eller så, hvor noget vand og et par vitaminer og mineraler absorberes. Disse estimater er baseret på et standardmåltid, og fordøjelsestiden for en væske, såsom mælk, kan variere betydeligt.

Fordøjelsestidsfaktorer

Symptomer på laktoseintolerans - som omfatter opblødning, gas, diarré, mavesmerter og rystelser - forekommer i tyktarmen. Det anslås, at symptomerne begynder mellem 30 minutter og to timer efter at have spist mælk. Dette kan give dig en ide om, hvor længe din krop tager for at fordøje mælk. Din kost påvirker også varigheden af ​​mælkens tarmtransit. For eksempel vil tilsætning af fiberrige fødevarer, såsom grønne grøntsager og fuldkorn, til et måltid, herunder mælk, forkorte transittiden og blødgøre og massere op i afføringen, ifølge Linus Pauling Institute.

Del:
Kommentarer