Hvor lang tid tager det at fordøje gum?

Hvor lang tid tager det at fordøje gum?

En byhistorie?

En gammel kones fortælling, en gentaget selv på "Oprah" af Dr. Oz, advarede børnene om ikke at sluge deres tyggegummi, fordi det menneskelige fordøjelsesmiddel tager syv år at fordøje det. En anden version af myten fastslog, at kroppen ikke kan fordøje det overhovedet.

Hverken version er sandt.

Det menneskelige fordøjelsessystem tager normalt mellem 6 og 12 timer for fuldstændig at behandle, hvad vi spiser. Tyggegummi imødegår imidlertid dit fordøjelsessystems forsøg på at opløse det og bryde det ned. I modsætning til andre fødevarer ændrer kammervandet mellem tænderne ikke dets form eller masse. Hvis nogen slukker nogle ved et uheld, ville han eller hun ikke bekymre sig om tyggegummi, der hænger i maven i de næste syv år eller endog syv dage.

Digestion Truths

Den menneskelige krop kan ikke bryde tyggegummi ned, fordi gummi ikke er mad. I stedet består den af ​​omkring 15 procent til 30 procent tyggegummibase, hvad enten det er naturligt eller syntetisk, hvilket har en gummiagtig kvalitet, der gør det uigennemtrængeligt for fordøjelsen. For at hjælpe med at holde tandkød blød, tilføjer nogle producenter vegetabilske olierivater; For at holde det fugtigt, bruger de glycerin. Kunstige sødestoffer som sorbitol og mannitol, kunstige farvestoffer, konserveringsmidler, sukker, saccharin eller majssirup runder resten af ​​gummiindholdet ud.

Af disse komponenter kan din krops mave og tarm let bryde ned alt sammen med tyggegummibasen. Både naturlige og syntetiske former af dette kemikalie modstår virkningerne af spyt, mavesyre og fordøjelsesenzymer udskilt af leveren og bugspytkirtlen. Som følge heraf bliver det passeret lige til tyktarmen, hvilket gør det til affald for din krop til i sidste ende at udvise.

Spaltningens længde

Det er her, myten har en smule sandhed. Kropet kan ikke fordøje tyggegummi og skal passere det gennem fordøjelsessystemet før det elimineres som affald på samme måde som kroppen passerer gennem alle andre fødevarer (eller ikke-fødevaresubstans), der sluges. I modsætning til de fleste fødevarer passerer tyggegummi imidlertid gennem i den anden ende stort set intakt.

I tidsskriftet Pediatrics skrev David Milov om en 4-årig dreng, som slugte 5-7 stykker tyggegummi dagligt og følgelig oplevede kronisk forstoppelse i to år. Læger måtte bruge sug for at fjerne et "taffy-lignende" spor af fækalt materiale "for at genoprette sin krop til normal fordøjelseshygiejne.

Husk dog, at barnet slugte en stor mængde tyggegummi hver dag i lang tid og havde bogstaveligt talt "gummeret" sit system i bagenden. I virkeligheden fører tyggegummi til meget få rapporterede tilfælde af gastrointestinal sygdom. Ved at sluge et stykke tyggegummi ved et uheld vil sædvanligvis tage fordøjelsessystemet 48 timer for at behandle fuldstændigt.

Del:
Kommentarer