Hvor lang tid tager det at fĂĄ Hepatitis Blood Test resultater tilbage?

Hvor lang tid tager det at fĂĄ Hepatitis Blood Test resultater tilbage?

Medicinsk definition

Hepatitis henviser til betændelse i leveren på grund af en viral infektion, og den er klassificeret som en af ​​fem hovedtyper: A, B, C, D og E. Sygdommen forårsager gulsot eller gulning af hud og øjne, mørk misfarvning af urin, ekstrem træthed, kvalme, opkastning og mavesmerter samt ardannelse eller levercirrhose. Det kan løse sig gennem kroppen enten hurtigt (akut) eller på lang sigt (kronisk), men hvis infektionen er progressiv nok kan den forårsage leverskader. Sværhedsgraden afhænger også af andre faktorer som andre sygdomme, der er til stede i patientens krop på tidspunktet for infektionen. Medicin er ordineret til at behandle den tilstand, der er forårsaget af hepatitis i leveren.

Testprocedure og resultater

Hepatitis testes gennem blodet, der trækkes enten fra indersiden af ​​albuen eller uden for patientens hånd, når stedet er blevet rengjort med antiseptisk. En læge eller phlebotomist indsætter nålen i venen, og trukket blod samler sig inde i et lufttæt rør. Efter proceduren fjernes det elastikbånd, der er bundet til armen, så fjernes nålen hurtigt efterfulgt af en bandage, der er anbragt på stedet for at standse blødningen. Hætteglasset sendes til laboratoriet, hvor de bruger både antigen- og antistoftest for at afgøre, om nogen af ​​de forskellige hepatitisvirus er til stede. Resultaterne kan returneres lige tidligt samme dag, hvis de gøres internt eller tager så lang tid som 10 dage, hvis de sendes ud, afhængigt af hvilken af ​​de stammer, de opdager, og hvor mange prøver de udfører på blodet. Den lange ventetid skyldes de mange andre procedurer som HCV RIBA for at sikre, at resultaterne ikke er falske positive. Blodprøverne kan imidlertid ikke bestemme om sygdommen er akut eller kronisk tilstand, men det er vigtigt at identificere hvilken type hepatitis patienten har for at forhindre spredning og starte korrekt behandling. En anden faktor: Test for Hepatitis C antistoffer må ikke vise i blodet før fire til 10 uger efter infektion.

Ă…rsager

Folk kontraherer normalt hepatitis fra indtagelse af forurenet mad eller vand, men du kan også blive inficeret med en af ​​sorterne ved seksuel kontakt eller deling af kropsvæsker som blod eller urin. Nåldeling med en smittet person spredes også sygdommen. I ekstreme tilfælde er mennesker blevet forurenet ved at modtage blodtransfusion ved hjælp af tynded medicinsk udstyr. Kontakt din læge, hvis du har grund til at mistanke om, at du har været udsat for nogen Hepatitis infektion.

Del:
Kommentarer