Hvor lang tid lever bakterier pĂĄ overflader?

Hvor lang tid lever bakterier pĂĄ overflader?

Mange spørgsmål er opstået sammen med bevidstheden om årsagen til sygdom og infektion. Et af de vigtigste spørgsmål, især for at beskytte din families sundhed, er hvor lang tid lever bakterier og andre mikrober på en given overflade? Svaret kan overraske dig.

Betydning

Bakterier er hovedårsagen til sygdom og fødevarebaseret sygdom hos de fleste mennesker. Det er fordi der er bogstaveligt talt billioner af bakterier på en given overflade. Hvor lang tid de lever, afhænger selvfølgelig af selve overfladen. Forskellige overflader kan tillade bakterierne at leve fra blot et par timer til flere dage eller endda måneder.

typer

Den mindst gunstige type overflade for bakterier at leve på er en hård, ikke-porøs overflade; et bordplade, fliseregulv eller glasoverflade er en dårlig overflade til bakterier. Under uændrede forhold vil en bakteriekoloni vare et par timer på denne type overflade, og endnu mindre, hvis der gøres et forsøg på at rense det. Kemiske produkter, der anvendes omkring huset, især dem med blegemiddel, dræb bakterier endnu hurtigere. Det gør også sollys; ultraviolette stråler af sollys dræber bakterier næsten øjeblikkeligt, fordi enkeltcellens organismer ikke har noget forsvar mod skadelig stråling.

Tidsramme

Bløde, våde overflader (helst med masser af mad) er perfekte til bakterier. Tøj, svampe og tæpper, der er blevet våde, er gode levende steder for bakterier, fordi det beskytter dem mod udsættelse for miljøet; tør luft eller sollys, for eksempel. Disse overflader skal rengøres grundigt, især hvis de begynder at lugte "sjov" eller "sur". Disse lugte er en vis indikation på, at overfladen kryper med bakterier, fordi de lugter er de gasser, som bakterier giver af som en del af deres levende, avl og spisning. Vask en svamp eller klud i bleget vand eller ved at bruge en damprens på en blødere overflade, vil dræbe bakterierne ret hurtigt. Ellers ville bakterier kunne leve på disse overflader i dagevis (i tilfælde af svamp) eller uger (i tilfælde af tøj) eller endda måneder (i tilfælde af tæppe).

Overvejelser

Penge er en anden overflade, hvorpå bakterier kan leve i nogen tid. Papirpenge er ofte det værste, men selv om mønter kan bakterier leve i flere timer i det mindste. De fleste penge er berørt af hundreder eller tusinder af mennesker, kommer i kontakt med en række overflader og er porøs, så bakterierne kan migrere dybt inde i fibrene for at undgå miljøfarer. Penge kan være vært for bakterier i adskillige uger ad gangen, og hvis de bruges hyppigt (som $ 1, $ 5 og $ 20 regninger) kan geninfekteres igen og igen.

Advarsel

Over og over alle overflader, som bakterier kan lide at leve på, er menneskelige hænder måske deres favorit. Vi bruger hænder til at røre alt fra hundens afføring til gaffelen på vores tallerken. Vi ryster hænder, rører ved penge og hoster eller nyser i vores hænder. hundreder af forskellige slags bakterier, der spænder fra det meste harmløse til meget smitsomme, opholder sig hele tiden på folks hænder. Den vigtigste forebyggelse for spredning af bakterier er at vaske dine hænder. Enhver sæbe med varmt vand, en sund skum og kraftig gnidning er tilstrækkelig, det hjælper ikke med at få en "antibakteriel sæbe", hvis du ikke vasker grundigt nok. Faktisk kan misbruget af antibakteriel sæbe gøre disse mikrober stærkere som følge heraf, og negerer virkningerne af antibakteriel sæbe helt og holdent. Faktisk spørgsmålstegnede American Medical Association og Food and Drug Administration begge brugen af ​​anti-bakteriel sæbe effektivitet mod smittefordelingen og teoretiseret, at sådan misbrug ville gøre infektion mere sandsynlig i fremtiden.

Del:
Kommentarer