Hvor lang tid kan en bi overleve indenfor?

Hvor lang tid kan en bi overleve indenfor?

I sommermånederne kan en bikube huske op til 35.000 bier, ifølge den britiske biavlforening. Antallet falder til 5.000 i vintermånederne. Alle bier har antenner, to eller tre par vinger, segmenterede kroppe og en meget lang tunge, kendt som proboscis, som de bruger til at udvinde nektar og pollen fra blomster. Nogle bier har stings, selv om der er sting-less arter. Bee, dens fødevareforsyning og dens aktiviteter kan påvirke, hvor længe det vil leve indendørs.

Livspension

Arbejderbier født i sommeren bor i 40 dage. Bikoppen byder ikke velkommen til nyfødte bier om vinteren, så arbejderbier født i efterårsmånederne lever generelt i seks eller syv måneder; indtil det følgende forår. Dronningbier lever i op til fem år, men forlader normalt ikke bikupen. Bier, der ses udenfor eller indendørs, er normalt arbejdsbier.

Fodring

Honningbier bruger normalt nektar fra blomster. Nektar er naturligt rige på sukkerarter. I mangel af indlysende nektarkilder vil bier søge efter sukkerrigtige fødevarer. De er især tiltrukket af sukkerrige væsker som sodavand. Hvis sukkerrige fødevarer, som sukkervand eller læskedrikke, er let og konsekvent tilgængelige, når en bi bliver fanget indendørs, er det sandsynligt, at overlevelse af resten af ​​hendes naturlige levetid er muligt.

Fordøjelse

Bier har to maver, en ægte og en honningkælv. Den egentlige mave fordøjer mad, mens honningens mave er et midlertidigt lagringsanlæg til honning, mens bien flyver tilbage til bikupen. En ventil forbinder den ægte mave til honningens mave, hvorved nektar fordøjes om nødvendigt. Når fanget indendørs kan en bi fordøje honning fra honningens mave for at øge flyvetiden og finde mulige fødekilder i hjemmet.

Sult

Med en fuld honning maven og i fuldstændig fravær af sukkerrige fødevarer kan en bi flyve i mindre end en time, hvorefter hun vil blive jordforbundet. Koldt vejr mindsker flyvetiden. Jordede bier vil hurtigt sulte til døden. En bi fanget indendørs, uden mad, kan ikke overleve mere end et par timer.

Del:
Kommentarer