Hvor lang tid kan du tage ud af at lave bænkpresser, før du taber din styrke?

Hvor lang tid kan du tage ud af at lave bænkpresser, før du taber din styrke?

Vægtløftning er en vigtig del af alle styrkeudviklingsaktiviteter. Muskelatrofi stiger støt over tid, når musklerne typisk arbejder under træning bliver forsømt. Pectoralis major er den største muskel i brystet og bruges under intens styrkeøvelser som bænkpressen. Udvikling af ny magert muskel i bryst og arme er et produkt af omfattende løft under koncentrerede øvelser, men det er også vigtigt at give din krop tilstrækkelig hviletid. Muskel degeneration sker ikke over natten, hvilket betyder at tage lidt tid fra tung løftningsaktivitet kan rent faktisk gavne din evne til at få ny muskelmasse.

Maksimering af styrkeudvikling

Løft regelmæssigt er fordelagtigt for træningsentusiaster, der ønsker at udvikle styrke. Men American College of Sports Medicine anbefaler at begrænse styrke-træningsaktivitet til to til tre gange om ugen. Kroppens store muskelgrupper har brug for rigelig hviletid for at komme sig fra anstrengende aktivitet. Det er en videnskabelig kendsgerning, at muskelstyrken øges i dagene efter en stoppe fra styrketræning, ifølge American College of Sports Medicine, hvilket betyder at tage et par dage væk fra gymnastiksalen, kan hjælpe dig med at opnå styrke, i modsætning til at tabe muskelmasse.

Vedligeholdelse af Bench Press Strength

Vedligeholdelse af bænkpressstyrken kræver en regelmæssig forpligtelse. American College of Sports Medicine udtaler, at det er muligt at opretholde styrke gevinster ved at udføre en tredjedel af dit regelmæssige træningsprogram i løbet af 12 uger. Derfor er det sandsynligt, at du ikke vil miste nogen muskuløs styrke, hvis du bænk trykker den samme mængde af vægt, du er krop, er vant til kun en gang om ugen. Det amerikanske College of Sports Medicine hævder endvidere, at muskelatrofi naturligt vil begynde at forekomme efter en længere periode med ikke-bænkpressaktivitet, hvilket resulterer i et signifikant styrkefald.

Muskelatrofi

At miste styrke er simpelthen et resultat af inaktivitet, hvorfor det er vigtigt at være aktiv. I 2001 udførte "Medicine and Science in Sports Exercise" en undersøgelse, der undersøgte de muskulære egenskaber ved afvænning hos mennesker og fandt ud af, at styrketrænede atleter kan gennemgå et hurtigt fald i styrke efter fire ugers inaktivitet. Desuden vil sportsspecifik kraft og relativ isokinetisk styrke falde, hvilket betyder at der skal udøves større indsats, når normal aktivitet genoptages.

Alternative udførelsesformer

Den mest fremtrædende årsag til, at styrketræning aficionados bliver inaktiv på bænkpressen, er skade. Muskelatrofi behøver ikke at være et uundgåeligt fænomen, hvis du stadig kan udføre andre former for motion. Det er vigtigt at supplere dit træningsprogram med alternative typer af aktiviteter, så muskuløs udholdenhed opretholdes, og styrken mindskes ikke. Modstandstræning, for eksempel, er en effektiv metode til at opbygge muskelstyrke, ifølge Get Fit, Stay Well! Modstandstræning kræver ikke massiv træningsudstyr og omfatter kropsvægt øvelser som pushups og pullups.

Del:
Kommentarer