Hvor lang tid holder nikotin i dit system?

Hvor lang tid holder nikotin i dit system?

På trods af de risici, der er forbundet med cigaretrygning, fortsætter millioner af mennesker over hele kloden med at ryge. Selvom mange vil forsøge at afslutte, viser forskning fra National Institute on Drug Abuse, at disse forsøg normalt ikke lykkes. Som mange rygere forklarer, svækker det overvældende ønske om en cigaret ofte deres vilje til at afslutte, og de undertrykker trangen, de ryger. Så hvad er cigaretens hemmelige ingrediens? Hvad forårsager sådanne ustoppelige trang? Svaret er nikotin.

Fungere

Som med andre stoffer, når en person ryger cigaretter, begynder nikotin at opbygge sig i kroppen, og i løbet af tiden vil rygeren begynde at ønske det. Når du bliver vant til nikotin og derefter skærer den helt ud, ønsker din krop det endnu mere. Og med nikotin, vil disse cravings fortsætte, indtil der ikke er mere nikotin i din krop.

Tidsramme

Selv om det meste af nikotinet du spiser (ca. 90 procent) metaboliseres hurtigt af din krops lever og derefter udskilles fra nyrerne, forbliver den resterende mængde nikotin i blodet i ca. seks til otte timer efter rygning. Derfor er mængden af ​​tid nikotin forbliver i din krop afhængig af, hvor meget nikotin er i dit system. Baseret på mængden af ​​cigaretter du ryger hver dag, kan der være en lille eller stor mængde nikotin til stede i din krop.

effekter

I gennemsnit leverer en cigaret ca. 1 mg nikotin til din krop. Så en der ryger en hel pak cigaretter (20) om dagen vil have meget mere nikotin i hans system end nogen, der ryger kun fem cigaretter. Med andre ord, jo mere du ryger, og jo oftere gør du det, jo mere nikotin forbliver i din krop.

Betydning

Hvis du kun er en lejlighedsvis ryger (en person der ryger 10 cigaretter eller mindre om dagen), tager det højst sandsynligt kun et par dage for nikotinen at forlade kroppen. For en tung ryger (en pakke om dagen eller mere) kan spor af nikotin forblive i blodbanen i så lang tid som 30 dage efter rygning - og det er hvis du holder op med at ryge helt!

Overvejelser

Selvom små spor af nikotin kan forblive i blodbanen længe efter at en person røger sin sidste cigaret, er der måder at fremskynde kroppens clearingproces. Når det kommer til at rive din krop af toksiner, er vand din bedste ven. Jo mere vand du drikker, jo hurtigere toksiner som nikotin forlader din krop. Da det øger din kropps metabolisme, kan øvelsen gøre processen endnu hurtigere. Så bare ved at drikke vand og træne, kan du hjælpe din krop til at slippe af med nikotinen.

Del:
Kommentarer