Hvor lang tid holder Lexapro i dit system?

Hvor lang tid holder Lexapro i dit system?

Lexapro (escitalopram) er en medicin, der anvendes til behandling af forskellige former for angst og depression-relaterede lidelser. Det er kun tilgængelig på recept og har en generisk ækvivalent. Den har en relativt lang halveringstid sammenlignet med andre lægemidler i sin klasse.

Halvt liv

Halveringstiden for et lægemiddel er den tid, det tager at nå toppen af ​​medicinen til rådighed i blodbanen for at blive reduceret til halvdelen af ​​dets oprindelige styrke. Niveauet fortsætter med at falde med halvt, indtil det ikke længere kan påvises i blodet, så længe der ikke tages yderligere doser.

Lexapros Halveringstid

Lexapros halveringstid er 27 til 32 timer. Hvis du tog en enkeltdosis på 20 mg, vil den oprindelige dosis halveres til 10 mg i løbet af 27 til 32 timer, derefter 27 til 32 timer senere til 5 mg og så videre, indtil det er ude af blodbanen.

Tidsramme

Baseret på Lexapros halveringstid tager det cirka 4,5 til 5 dage for Lexapro at være på uopdagelige niveauer i blodbanen.

Overvejelser

Tilbagekaldelse fra Lexapro kan medføre øgede bivirkninger, der menes at være relateret til dets halveringstid. Da niveauet af Lexapro falder, forsøger hjernen og centralnervesystemet at kompensere, hvilket resulterer i øgede bivirkninger.

Advarsel

Lexapro har en FDA black-box advarsel for selvmordsadfærd blandt unge. Selvom denne type bivirkning kan forekomme til enhver tid under behandlingen, er det mere sandsynligt at forekomme med stigninger eller fald i dosen, eller hvis dosis stoppes brat.

Del:
Kommentarer