Hvor lang tid gĂĄr gigt sidst?

Hvor lang tid gĂĄr gigt sidst?

Gigt Basics

Gigt, ellers ved som gouty arthritis, er en tilstand, hvor leddene pludselig bliver hævede, røde og alvorlige smertefulde. Gigtangreb opstår, når kroppen ikke korrekt bortskaffer urinsyre. Syren krystalliserer og deponerer sig enten i leddens bindevæv eller i væsken, der puter leddene. Gigtangreb forekommer generelt som skarpe smerter og hævelse af den store tåers ydre led, men de kan også forekomme i fod-, ankel-, håndled og håndled. Gigtangreb varer normalt i fem til 10 dage, med smerten og hævelsen aftagende gradvist, indtil de er helt væk.

Behandling af gigt

Selvom gigt generelt kan helbrede alene, kan denne proces være for smertefuldt at leve med i de fem til ti dage, det vil kræve. For mere øjeblikkelig lindring, besøg en læge. Der er flere forskellige behandlinger, der kan fremskynde dit opsving fra angrebet. Læger ordinerer generelt antiinflammatoriske lægemidler til at hæve hævelsen og smerten. Colchicin, som er et alternativ til antiinflammatoriske lægemidler, er også en mulighed. Dertil kommer, at lægen kan administrere enten et oralt eller injiceret steroid for at fremskynde genoprettelsesprocessen.

Langsigtet behandling

Selvom gigtangreb falder, kan tilstanden vende tilbage, medmindre du udnytter dine højt urinsyre niveauer. Din krop gør urinsyre, når den bryder ned bestemte fødevarer, såsom asparges, svampe og sild. Bare at justere din kost for at tage i færre af disse fødevarer kan slippe af med gigt for godt. Men i de fleste tilfælde ordinerer læger også en medicin, der sænker urinsyreindholdet i kroppen. Det er vigtigt at få gigt under kontrol, fordi når de efterlades ubehandlet, kan tilbagevendende angreb beskadige leddene.

Del:
Kommentarer