Hvor lang tid er der en allergisk udslæt sidste?

Hvor lang tid er der en allergisk udslæt sidste?

Hvis du pludselig bliver kløende og begynder at bryde ud i elveblader overalt på din krop, kan du opleve en allergisk udslæt. For de fleste er det bedst at undgå et allergisk udslæt ved at styre klart af, hvad der udløser det. For andre kan årsagen til deres allergiske udslæt aldrig opdages, enten fordi det kun er oplevet én gang, eller fordi den nøjagtige udløser ikke kan identificeres.

Hvad er en allergisk udslæt?

En allergisk udslæt betegnes af hævet kløende hud, der også kan blive krakket og smertefuldt. Røde kløende hives kan også præsentere sig under en allergisk hudreaktion og kan være ret ubehageligt. Kløen, der er involveret i et allergisk udslæt bliver sædvanligvis værre jo mere det er ridset. Allergiske udslæt har normalt udløsere, der bliver genkendelige efter de første udbrud. De fleste allergiske udslæt varer ca. 1 til 14 dage og kan løse sig selv eller ved behandling.

autoimmune

Sommetider kan allergiske udslæt forårsages af autoimmune sygdomme som lupus og sklerodermi. Aetna IntelliHealth forklarer, at de allergiske udslæt forbundet med autoimmune lidelser er et resultat af et overaktivt immunsystem, som fejlagtigt angriber huden. Allergiske reaktioner, der er autoimmunrelaterede, betegnes som "flare-ups." Flare-ups kan vare dage eller uger og er helt afhængige af sygdomsprogression.

Planter

Allergiske udslæt, der er forårsaget af planter, omtales ofte som "kontaktdermatitis" og er et velkendt syn for mennesker, der er allergiske over for giftige planter som giftemy og gift sumac. Medicine net rapporterer, at allergisk udslæt forbundet med planter kan vare så længe som to til tre uger før rydning op.

Virus, bakterier og svampe

Allergiske hududslæt kan også udvikle sig som følge af svampeinfektioner såvel som infektioner forårsaget af bakterier og svampe. Virale infektioner som herpes og bakterielle infektioner forbundet med kyllingepoks er berygtede for at forårsage allergiske hudreaktioner. Svampeinfektioner som ringorm kan også få huden til at svulme og blive irriteret af et allergisk hududslæt. Wellness forklarer, at allergiske udslæt, som udvikler sig som følge af virus, bakterier eller svamp, kan vare med mellem 1 og 14 dage.

Irriterende midler, fødevarer og fælles allergier

Allergiske udslæt kan også skyldes almindelige allergier og miljøirriterende stoffer. For eksempel er pollen og støvmider almindelige husholdningsallergier, der kan forårsage allergisk hududslæt. Miljøirriterende stoffer som kemikalier kan forårsage allergisk hududslæt. Fødevareallergier, som dem, der er forbundet med jordnøddesmør, kan også forårsage allergisk reaktion, som påvirker huden. Ifølge MD Guidelines behandles allergiske hududslæt forårsaget af irritationer, mad eller almindelige allergier ofte med steroider og kan vare flere dage.

Medicin

En medicin som et antibiotikum kan generere en allergisk reaktion, der forårsager hududslæt. Når dette sker, må den behandlende læge muligvis udskifte en anden form for lægemiddel. Merck rapporterer, at allergiske hududslæt forbundet med medicin kan være ret kløende og ubehageligt og kan potentielt skade organerne inde i kroppen. Af denne grund er det vigtigt, at enhver allergisk reaktion vedrørende medikamenter dokumenteres i patientens sundhedsfil. En allergisk hududslæt forårsaget af medicin kan vare i uger før kilden er identificeret og løses normalt, når medicinen er stoppet.

Del:
Kommentarer