Hvor hurtigt kan kroppen metabolisere alkohol?

Hvor hurtigt kan kroppen metabolisere alkohol?

Det hurtige svar

Den generelle barroom tommelfingerregel er, at en gennemsnitlig person kan behandle omkring en øl eller et skud af spiritus hver time. Mere end det og alkohol samler sig i blodbanen og forgiftningen følger. Men selv om det generelt gælder for alle, bidrager flere forskellige faktorer til den hastighed, som alkohol metaboliseres i kroppen, fra køn og størrelse til genetik og hyppighed af drikke, hvilket gør alles hurtighed lidt anderledes. Indholdet i maven og leverens sundhed og effektivitet, hovedorganet i alkoholomsætning, vil også bestemme hastigheden.

Alkohol i maven

Alle fødevarer og drikkevarer, der indtages, begynder at komme ind i blodbanen i tyndtarmen, så naturlig vil en fuld mave forsinke den hastighed, som alkohol når blodet. Mens dette vil gøre alkoholens virkninger mere gradvis, øger det også tiden, indtil alkoholen metaboliseres effektivt. Fødevarer med højt fedtindhold eller kombinationer af forskellige typer fødevarer, som kulhydrater og protein, øger den tid det tager for alkohol at forlade maven og absorberes. Og selv om leveren gør det meste af det metaboliserende stof, begynder processen i maven med et enzym, der hedder ADH. Kvinder har mindre ADH aktivitet i deres mave, hvilket betyder, at mere af alkoholen når blodbanen.

Alkohol og Lever

Når alkohol når blodbanen, metaboliseres den generelt med en koncentration på 0,015 blodalkoholkoncentration (BAC) hver time. Men fordi BAC er et mål for proportioner, vil det tage flere drikkevarer for at få en større person til at nå en given blodalkoholkoncentration, og mængden af ​​alkohol, som metaboliseres for at opretholde en hastighed på.015 pr. Time, vil også være større. Ca. 10 procent af alkoholen forlader kroppen gennem åndedræt, sved og urin. Næsten alle de øvrige metaboliseres af leveren. Det sædvanlige brændstof for leverceller er fedtsyrer, men i nærvær af alkohol vil leveren ændre sin kost for at forhindre en skadelig opbygning af alkohol, der ville skade andre celler og organer. Der er nogle tegn på, at normalt alkoholindtag gør processen mere effektiv til et punkt, hvilket skaber en tolerance, men i det lange løb ændrer metaboliseringen af ​​alkohol permanent leverenceller og nedsætter deres evne til at udføre normale funktioner samt metaboliserende alkohol. Akkumuleringen af ​​ubrugte fedtsyrer kan føre til cirrose, eller fedtholdig og endog leversvigt.

Del:
Kommentarer