Hvor farlig er en forstørret eller fedtsyre?

Hvor farlig er en forstørret eller fedtsyre?

En forstørret fedtlever er resultatet af dårlig kost eller overdreven drik. Alkohol og fede fødevarer kan have den samme virkning på leveren over tid. Disse livsstilsfaktorer kan få leveren til at blive betændt og forstørret hos nogle mennesker.

Fysiske virkninger

Mange mennesker, der har forstørret fedtsygdom, er asymptomatiske, hvilket betyder, at de ikke har symptomer. Men nogle mennesker med svær fedtsygdom vil udvikle problemer med gallesten. Derudover kan nogle mennesker også udvikle acne eller andre hudforhold fra for mange toksiner i blodet, fordi deres lever ikke fungerer normalt.

Betydning

Forstørret fedtlever er ikke farlig i de tidlige stadier. Leveren er fantastisk, fordi dette organ kan reparere sig selv, når der foretages ændringer hurtigt.

typer

Der er to forskellige former for forstørret fedtsygdom. Den mest almindelige type er steatois, også kaldet simple fedtlever. Denne type fedtlever er resultatet af for meget fedt i kosten. I de fleste tilfælde forårsager denne type fedtsygdom ikke leverskade.

En anden type fedtsygdom er steatophepatitis. Denne type fedtsygdom er mere alvorlig, fordi leveren bliver forstørret og betændt. Over tid fibreformede vævformer, der kan føre til levercancer eller cirrohosis.

Overvejelser

Fedtlever tager tid til at korrigere. Hvad du skal gøre er at opretholde en sund vægt. Derudover kan du også starte med at inkludere antiinflammatoriske fødevarer i din kost som laks, rågrøntsager og sunde fedtstoffer som omega tre fedtsyrer.

Advarsel

Hvis du eller nogen du kender har smerter i leveren, kan det være tegn på alvorlig lever- eller galdeblære sygdom. Fedtlever kan medføre galsten, der forårsager svær smerte i den pågældende region.

Del:
Kommentarer