Hvilken tid pĂĄ dagen skal Effexor tages?

Hvilken tid pĂĄ dagen skal Effexor tages?

Hvis du tager et antidepressiv middel, der hedder Effexor (venlafaxin), ved du, at det er en serotonin- og norepinephrinreuptakehæmmere (SNRI), der anvendes til behandling af depression, generaliseret eller socialiseret angstlidelse eller paniklidelse. Din læge eller apoteket skal have forklaret, at Effexor skal sluges hele og tages med et helt glas vand og mad på omtrent samme tid hver dag. Hvis du forsøger at afgøre, om det er bedre at tage Effexor om morgenen eller om aftenen, er der nogle vigtige overvejelser.

Hvis Effexor gør dig kablet eller træt

I nogle mennesker forårsager Effexor sådanne bivirkninger som søvnløshed og unormale drømme. Hvis dette er din reaktion på medicinen, tag det om morgenen, så disse bivirkninger vil have slidt af ved sengetid.

For andre kan Effexor have beroligende virkning, der forårsager døsighed om dagen. Nogle læger anbefaler at tage det om natten, så du kan sove væk fra træthedets virkninger.

Du mĂĄ muligvis eksperimentere med at tage Effexor om morgenen og aftenen for at se, hvilken tid pĂĄ dagen fungerer bedst for dig.

Hvis du tager andre lægemidler med Effexor

Din læge kan anbefale at tage Effexor om morgenen eller aftenen for at undgå lægemiddelinteraktion. Nogle lægemidler - heriblandt narkotika, vitaminer og urte- og kosttilskud - kan påvirke Effexor's funktion. En potentielt livstruende tilstand kaldet serotoninsyndrom kan også forekomme, når Effexor tages sammen med andre lægemidler, der påvirker serotonin. Fortæl det til din læge, hvis du tager medicin, der bruges til behandling af migrænehovedpine (kendt som triptaner), selektive serotoninåbningshæmmere (SSRI'er), serotonin-norepinephrinreuptakehæmmere (SNRI'er), lithium, tramadol, St. John's wort, MAOI'er (herunder linezolid, et antibiotikum) og tryptofan kosttilskud.

Husk at tage Effexor hver dag

Uanset om du tager Effexor sammen med morgenmad eller aftensmad, er det vigtigste, at du tager det konsekvent hver dag for at få størst gavn for det mindste antal bivirkninger. Afbrydelsessymptomer - såsom fysisk ubehag, ændringer i humør eller sensoriske forstyrrelser - kan forekomme, selv efter at du har sprunget over få doser. Hvis du vil stoppe med at tage Effexor, vil din læge anbefale, hvordan du gradvist sænker din daglige dosis. Sikker "aftagende" dosis i løbet af uger eller måneder hjælper med at minimere seponeringssymptomer.

Del:
Kommentarer