Hvilken side af en Yoga Sticky Mat skal du bruge?

Hvilken side af en Yoga Sticky Mat skal du bruge?

I en varm eller svedig yoga session bliver din klæbrig måtte din nye bedste ven. Sticky yoga måtter er designet til at give dig trækkraft og de hjælper dig med at holde dig stabil i vanskelige situationer. For nogle typer måtter vil det være indlysende, hvilken side der skal bruges, men det vil ikke være så indlysende med andre typer.

Design

Matte med trykt design gør det nemt at vide, hvilken side der går op, og hvilken side går ned. Hvis du har købt en klæbrig matta, der har et design på den ene side, vil siden med det trykte design være den side, du arbejder på. Hvis der ikke er et design og tekstur føles det samme på hver side, kan du bruge begge sider af måtten. Mats som disse vil ofte blive mærket eller markedsført som reversible yoga måtter. Hvis tekstur føles glattere på den ene side i forhold til den anden, sæt den glattere side ned på gulvet - dine fødder har mere trækkraft på den side, der har mere tekstur.

Syntetisk

Klæbende måtter er lavet af forskellige materialer, herunder syntetiske kemikalier. Klæbende måtter med trykt design laves ofte med polyvinylchlorid eller PVC til korte eller andre kemiske materialer, der giver en ubehagelig eller giftig lugt. Dette kan være distraherende, når du er i poser som Nedadvendt Plank eller Cobra. For at fremskynde udstødningen af ​​disse kemikalier skal du vaske din mat i et mildt rengøringsmiddel med varmt vand og lade det lufttørre udenfor.

Miljøvenligt

Miljøvenlige teksturmåtter er lavet af naturressourcer som almindelig gummi, hamp og jute eller genbrugsgummi. Hvor klæbrigt en naturlig eller miljøvenlig mat føles for dig, vil afhænge af dens tekstur. En almindelig gummimåtte vil for eksempel ligner følelsen af ​​en klæbrig PVC-matta, hvorimod en hamp- eller jutemåtte muligvis ikke kan føles så klæbrig. Dog leverer de stadig trækkraft. Du kan som regel bruge begge sider af disse måtter under din yoga session.

Overvejelser

Hvis du tager en yogaklasse, vil de fleste instruktører foreslå, at du arbejder barfodet på en klæbrig mat for at få det bedste trækkraft. Hvis du vælger at bruge glidende yogasokker, er den side af den klæbende mat, du bruger, ikke lige så vigtig. Glidende yogasokker giver dig et godt greb om alle slags måtter. At gå barfodet eller iført glidende yogasokker er en personlig præference - hvor kold eller varm fødderne har, vil påvirke din beslutning.

Del:
Kommentarer