Hvilken del af hjernen styrer blodtryk?

Hvilken del af hjernen styrer blodtryk?

Blodtryk er et vigtigt medicinsk emne, der ofte findes i diskussioner vedrørende hjertesygdomme, slagtilfælde og generelle kostbehov, såsom en højt saltdiet. Men ud over de særlige sundhedsvaner har kroppen egne indre systemer, som automatisk regulerer blodtrykket. I sidste ende er disse systemer som de fleste andre ting i kroppen iboende bundet til hjernefunktion.

Medulla Oblongata

Hjernens område med ansvar for regulering af blodtrykket er medulla oblongata. Dette er en del af hjernestammen og løgnene ligger midt i hjernen og ponerne. Evolutionært set er det det ældste område i hjernen, idet den deler sin grundlæggende struktur med mere primitive livsformer, som f.eks. Reptiler. Det er direkte forbundet med rygmarven og fungerer således som transitpunktet for al information, der går til og fra hjernen. I betragtning heraf er dens funktion reguleringen af ​​de mest grundlæggende aspekter af liv, vejrtrækning, puls og blodtryk.

Hvordan medulla regulerer blodtrykket

Medulla oblongata regulerer blodtrykket i kroppen gennem brugen af ​​det, der kaldes baroreceptorer. Disse receptorer registrerer ændringer i trykket i hele kredsløbssystemet og omdanner derefter disse ændringer til elektrokemiske signaler, der snæver til medulla. De gør det ved automatisk at reagere på den strækning eller sammentrækning, der opstår i arterievæggen.

Ændring af puls

På grund af det faktum, at kroppens organer kræver korrekt blodgennemstrømning inden for et relativt snævert, optimalt blodtryk, når medulla modtager disse signaler, øges eller nedsætter hjertefrekvensen enten gennem det sympatiske eller parasympatiske nervesystem. Det sympatiske nervesystem regulerer generelt kroppens automatiske funktion under stressperioder, og den parasympatiske gør det ved regelmæssig funktion.

Begrænsning eller udvidelse af blodgennemstrømning

Ud over at ændre den hastighed, hvormed hjertet pumper blod, kan medulla stimulere kontraktion eller udvidelse af blodkar for at begrænse eller øge blodgennemstrømningen. Kombinationen af ​​disse ændringer stimuleret af medulla er, hvad der i sidste ende styrer blodtrykket i kroppen.

Udenfor faktorer der pĂĄvirker blodtrykket

Der er en negativ feedback loop, som konstant påvirkes af de interne og eksterne faktorer, der påvirker kroppen. For eksempel vil en person, der oplever stress forårsaget af livstruende situationer, have en stigning i adrenalin i deres blod, dette kan også stimulere ændringer i puls og blodgennemstrømning, hvilket også påvirker blodtrykket. Det er derfor, folk, der har højt blodtryk, får besked om at undgå stressede eller farlige situationer.

I øjeblikket er der anstrengelser for at anvende elektroniske implantater for at hjælpe hjernen med at regulere blodtrykket bedre hos de patienter, der har stor risiko for stroke og andre høje blodtryksrelaterede sygdomme.

Del:
Kommentarer