Hvilke tests kan udføres for at se blokerede æggeleder?

Hvilke tests kan udføres for at se blokerede æggeleder?

Fallopian rør er slanke rør, der strækker sig fra æggestokke af en kvinde til hendes livmoder, og gennem hvilke æg passerer. Blokerede æggeleder forhindrer denne proces i at forekomme og resulterer i infertilitet. Der er to tests, der oftest bruges til at bestemme, om en kvindes æggeled er blevet blokeret.

effekter

Op til 1/4 af infertilitets tilfælde er resultatet af blokerede æggeleder. Tubal blokering sammen med tubal ardannelse kan frembringes af sådanne faktorer som infektioner i bækkenområdet, arvæv dannet efter en bækken kirurgisk procedure eller en tilstand kendt som bækkenendometriose. Dette er en sygdom, der ser noget af det væv, der bringer livmoderen at sprede sig til æggestokkene eller til andre dele af en kvindes reproduktive system. Statistikker viser, at så mange som 40 procent af infertile kvinder har dette problem.

Betydning

Hysterosalpingogrammet er normalt den første test, der vil blive anvendt til at opdage, om æggelederne er blokeret. Det udføres på hospitaler ved hjælp af røntgenstråler og et kontrastfarvestof. Farvestoffet injiceres gennem en kvindes livmoderhals under et hysterosalpingogram og i hendes livmoderhule; hele tiden bliver hun overvåget via en række røntgenbilleder. Åbn æggeleder vil gøre det muligt for dette farvestof at passere igennem til bukhulen, som røntgenstrålerne giver teknikken mulighed for at se.

Overvejelser

Selvom hysterosalpingogrammet viser, at æggelederne er åbne, betyder det ikke nødvendigvis, at de stadig er normale og fungerer korrekt. Foringen indenfor æggelederne kan være meget beskadiget, men tillader stadig kontrastfarvestoffet at gøre det igennem. Hvis de er stærkt arede, kan de muligvis ikke fungere ordentligt og kunne ikke kunne transportere et æg i livmoderen. Scarred æggeleder kan forårsage, hvad der kaldes en tubal graviditet, hvor det befrugtede æg bliver indlagt i røret og begynder at udvikle sig - en potentielt farlig situation.

typer

Den anden fælles test for at opdage skader og blokeringer i æggelederne er laparoskopi. En meget lille snit vil blive lavet i kvindens navle, og et smalt teleskoprør med et kamera på enden vil blive indsat i hende. Kameraet er i stand til at vise læger, hvilken type skader der er til stede i livmoderen og æggelederne, der kan blokere dem. Lægerne vil være på udkig efter sådanne typer af defekter som arvæv, tumorer, abnormiteter og virkningerne af endometriose,

Advarsel

Hvis en kvinde har en blokeret æggeledning, kan et hysterosalpinogram blive en meget smertefuld procedure. Derudover udfører flere og flere læger laparoskopier i deres kontorer for at reducere omkostningerne. Mens proceduren vil være billigere på denne måde, hvis der opstår problemer eller der opdages tubal skade, vil en anden sandsynligvis skulle foretages i en hospitalsindstilling alligevel.

Del:
Kommentarer