Hvilke tegn skal du kigge efter, når mold er dannet på brød?

Hvilke tegn skal du kigge efter, når mold er dannet på brød?

Skønt det kan virke groft for nogle mennesker, er skimmelsvamp en naturlig organisme, der findes næsten overalt på Jorden og en, der er afgørende for livscyklusen. Meget af tiden er det ikke skadeligt for mennesker. Men når formen vokser på mad, kan den frigive mykotoksiner, der er giftige for mennesker, og de fleste mugne fødevarer, især mugne brød, bør undgås. Der er et par tegn til at kigge efter, hvis du har mistanke om, at brød kan være mugne.

Udseende

Dette er en af ​​de vigtigste måder at identificere brød, der kan være forurenet af skimmel. Mange forskellige typer skimmel kan danne sig på brød, hver med et tydeligt udseende og farve. Det er dog ligegyldigt, hvilken form for skimmel der er dannet på brød: ingen af ​​disse skimmelsvampe er sikre at spise. Hvis overfladen af ​​brød ændres af små hvide pletter, lyse grønne eller gule furry sektioner eller endda mørke eller svarte områder, er det bedst at smide brødet ud end at risikere at blive syg.

Miljø

Selvom brød ikke har nået sin udløbsdato og ikke har nogen synlig form på overfladen, kan støbeform stadig trænge ind under de synlige områder af brød. Dette gælder for enhver porøs mad. Således er de, der er bekymrede for, om brød kan være forurenet med skimmelsvamp, at overveje det miljø, hvor brød er blevet opbevaret. Hvis det er for fugtigt eller fugtigt, kan brødet begynde at vokse skimmelsvamp godt, før det er teknisk udløbet. Hvis brød har været opbevaret i et sådant miljø i dagevis, er det bedst at kassere det og opbevare fremtidige brød på et køligt, tørt sted.

Brødtype

Ikke alle brød er så modtagelige for mugg vækst som andre. Generelt har jo mere vandindhold et brød, jo hurtigere vil det skimmel. Det betyder, at et brød som havregrynbrød, som typisk indeholder et gennemsnit på 47% vand, vil støbe i de fleste tilfælde hurtigere end Navajo-friterebrød, som har en vandkoncentration på kun 26%. Hvis et brød virker særligt fugtigt, så brug mere forsigtighed med det brød i modsætning til brød, der virker meget tørt eller er blevet ristet.

At lugte eller ikke at lugte

Nogle mennesker, der har problemer med at identificere skimmelsvamp på overfladen af ​​brød, kan fristes til at snuse brødet for at se om det lugtede, at det er gået dårligt. Dette er dog aldrig en god ide. Lugtende potentielt mugne fødevarer kan forårsage skimmelsporer, der trækkes ind i åndedrætssystemet, hvilket kan forårsage åndedrætsproblemer eller andre komplikationer, især hos dem med svækkede immunsystemer. Når det er i tvivl, er det bedre at forsigtigt bortskaffe brødet i stedet for at risikere kontakt med skimmel og sygdom.

Del:
Kommentarer