Hvilke oste er nemmeste at fordøje?

Hvilke oste er nemmeste at fordøje?

Ost er højt i protein og calcium, men at deltage i maden kan undertiden forårsage fordøjelsesproblemer for dem med visse allergier, medicinske tilstande eller sygdomme. Ved at lære mere om forskellige typer ost og være særlig opmærksom på, hvor let hver enkelt er at fordøje, kan de fleste spise det og nyde det, selvom de har en følsomhed over for lactose, fedtstoffer og visse syrer, der anvendes til produktion af ost.

Mejeri Alternativer

Geitmælk, fårmælk, nødmælk og sojamelk er alle produkter, der vokser i popularitet, da flere af befolkningen identificerer en lactoseintolerans. De smager alle forskellige og producerer oste, der varierer i konsistens og smag. Disse alternativer indeholder ikke de samme lactose enzymer, der forårsager maveproblemer for dem, der er laktoseintolerante og derfor lettere at fordøje.

Lavfedtostes

Kostrestriktioner eller mavesygdomme kan føre til undgåelse af højtfedtost, som inkluderer Brie og Gouda. Lavfedt alternativer er lettere at fordøje og forårsager færre problemer i forbindelse med fedtindtagelse. Ricotta, mozzarella og ost lavet af skummetmælk er alle fedtfattige. Jo lavere fedtprocenten er, desto hurtigere bliver osten fordøjet, og jo mindre belastning sættes på bugspytkirtlen.

Lavt natrium ost

Mange højt fedtstoffer og kunstige oste fremstilles ved hjælp af store mængder salt for at helbrede ostemassen. Høje niveauer af natrium i ost er vanskelige at fordøje på grund af mineralens dehydrerende virkninger. Tilstedeværelsen af ​​calcium er også nødvendig for at kroppen kan absorbere natrium. Når vi indtager for meget natrium, tages der calcium fra vores knogler for at absorbere saltniveauet, hvilket fører til svækkede knogler. Selv calcium indeholdt i ost er ikke nok til at forhindre den skade, der kan opstå i vores knogler eller vores fordøjelsessystemer. Ricotta, swiss, mozzarella og fetaost er eksempler på oste produceret ved hjælp af mindre natrium og er derfor lettere at fordøje for dem, der arbejder for at klare deres natriumindtag.

Forarbejdede oste

Den amerikanske Food and Drug Administration opretholder visse fugtindhold for visse oste. Hvis et produkt ikke opfylder disse standarder, blandes det og emulgeres i procesost til sprøjter, dips eller andre smelteformål. Slutresultatet er generelt lavere i fedtindhold på grund af det lavere fugtindhold og er derfor gavnligt for dem, der ser deres fedtindtag. De lavere fedtniveauer gør denne ost lettere at fordøje, der kræver mindre tid og mindre bugspytkirtelsyre for at nedbryde osteenzymerne.

Del:
Kommentarer