Hvilke nødder er ikke en stivelse?

Hvilke nødder er ikke en stivelse?

Folk overvejer ofte fedt og protein i nødder, men ikke alle ved, at de fleste nødder også indeholder stivelse. Det er ikke altid let at fortælle, hvilke fødevarer der indeholder stivelse ved blot at se på dem. Nogle mennesker skal undgå stivelse af sundhedsmæssige årsager, så det er vigtigt at lave nogle undersøgelser af stivelseskilder. Stivelse er et polysaccharid eller kulhydrat, som indeholder mange glukoseenheder. En simpel jodtest kan bestemme, om en fødevare indeholder stivelse. Jod omdannes fra brun til mørk blå eller sort, når den kommer i berøring med stivelse. Med nødder kan det tage op til 30 minutter at jodet reagerer med stivelsen.

Forskellige typer af nødder

Nødder er indkapslet i en beskyttende skal og er frugterne af forskellige træer. I biologi er udtrykket møtrik meget restriktiv, men udtrykket er blevet udvidet til at omfatte de fleste spiselige frø eller kerner, der findes i en skal. Mandler, cashewnøtter, brasiløtter, pistacienødder og macadamianødder er et par eksempler på frugter og frø, der betragtes som nødder, selvom de ikke opfylder den strenge videnskabelige definition. Jordnødder, som faktisk er belgfrugter, betragtes også som en nød af mange. Nødder, både ægte og almindeligt anerkendte som nødder, indeholder stivelse, men nogle, som kastanje og kokos, indeholder meget mere stivelse end andre; mandlen indeholder mere cellulose end stivelse.

Kostbegrænsninger

For dem med irritabel skål syndrom, fødevareallergier eller stivelsesfølsomhed, kan nødder udgøre et problem i kosten. Mens nødder kan indeholde mange gode fedtstoffer, antioxidanter, vitaminer og mineraler, kan de også indeholde allergener. Derudover er jordnødder modtagelige for en svamp, der potentielt kan skade leveren. Generelt bør nødder ikke være vanskelige at fordøje, selvom det kan tage lang tid at fordøje fedt og protein i nødder. Stivelsen i nødder nedbrydes hurtigt for de fleste, men for dem, der lider af fordøjelsesforstyrrelser, kan selv nødder uden meget stivelse være sværere at fordøje og forårsage mavepine.

Stivelse Nødder

Nogle nødder er generelt lav i stivelse, når huden er fjernet. Det var fastslået, at huden af ​​visse nødder indeholder en rimelig mængde stivelse, mens kød af møtrikken ikke gør det. Valnødder, for eksempel, er ikke stærke i stivelse, når huden er fjernet. Nødder, der er lavere i stivelse end de fleste er brasiløtter, pinjekerner, mandler, macadamia nødder og sesamfrø. Mens stegning alle nødder nedbryder stivelse for lettere fordøjelse, reducerer denne proces også mængden af ​​antioxidanter i nødderne. Blanching nødder er en af ​​de bedste måder at have mindre stivelse at indtage.

Yderligere overvejelser

Helt tilfældigt blev det konstateret, at en stivelsesdiët kan lette symptomerne på en kronisk inflammatorisk lidelse og arthritisk tilstand kaldet ankyloserende spondylitis. Det blev opdaget, at folk på lavstivelsesdiet udskilles et lavere antal mikroorganismer kaldet klebsiella. Dette er vigtigt, fordi i de med ankyloserende spondylitis det autoimmune system, der forsøger at angribe mikroorganismen, angriber kroppen, der forårsager betændelse og smerte. Disse organismer vokser let på simple sukkerarter eller stivelse. Klebsiella voksede ikke på cellulose eller andre elementer, der blev fundet i nødder. Disse med irritabel skål syndrom og andre fordøjelsesspørgsmål kan tolerere en kost, der indeholder lavstivelsesnødder, og ny forskning viser, at de med ankyloserende spondylitis også kan nyde mandler og andre lave -starch nødder.

Del:
Kommentarer