Hvilke kosttilskud er gode til at sænke kalium?

Hvilke kosttilskud er gode til at sænke kalium?

Alle kræver en tilstrækkelig mængde kalium, fordi det stimulerer vigtige kropsfunktioner, herunder væskebalance, proteinsyntese, energiproduktion og måske vigtigst det styrer hjerteslag.

Men når det kommer til kaliumniveauer kan der være for meget af en god ting. At have for meget kalium i blodet kaldes hyperkalæmi. Heldigvis kan visse kosttilskud hjælpe med at modvirke for store mængder kalium.

Fordele ved kalium

Kalium er både et mineral og en elektrolyt og er afgørende for den normale daglige funktion af kroppens hjerte, muskler og nerver. Kalium virker for at opretholde mængden af ​​vand og elektrolytbalancen i kroppen. Kalium spiller også en vigtig rolle i, hvordan nerver og muskler virker.

Hvem er i fare for hyperkalæmi?

Efterhånden som vores krop bliver ældre, bliver vores nyrer mindre dygtige ved udskylning af kalium. Hyperkalæmi diagnosticeres hos så mange som 8 procent af patienterne indlagt i USA. Ekstremt høje niveauer af kalium kan resultere i hjerteanfald og død. Alvorlig hyperkalæmi, når den er ubehandlet, har en dødelighed, der nærmer sig 70 procent (reference 2).

Patienter med hyperkalæmi viser normalt få, hvis der er nogen symptomer. De kan undertiden klage over kvalme, muskelsvaghed eller prikkende fornemmelser.

Tilskud til lavere kaliumniveauer

Der er mindst to kosttilskud, der kan hjælpe med at sænke de høje kaliumniveauer og holde truslen om hyperkalæmi i bugt. Calcium reducerer effektivt kaliumkoncentrationen i kroppen. Hvis du ikke får den daglige anbefalede mængde calciumholdige fødevarer som mejeriprodukter, kan du overveje calciumtilskud.

Tager daglig hvidløg kosttilskud er et andet middel til at reducere høje kaliumniveauer.

Nogle diuretika, der almindeligvis omtales som vandpiller, hjælper med at reducere mængden af ​​vand i kroppen og kan fjerne kroppen af ​​overskydende kaliumindhold. Det hjælper også med at begrænse dit koffeinforbrug.

Ud over kosttilskud kan nogle få ændringer i din kost også bidrage til at sænke dit daglige kaliumindtag. Sørg for at bruge krydderurter, krydderier og krydderier, der er fri for kalium, og undgå saltstatning. Listen over frugter og grøntsager, der er meget kaliumindhold, omfatter abrikoser, avocadoer, cantaloupe, bagt kartofler, pommes frites, kartoffelchips og tomatpuré.

Den daglige anbefalede kvote for kalium er 4.000 milligram pr. Dag (4 gram). En lav kalium diæt bør ikke overstige 3.000 milligram (3 gram) om dagen.

Del:
Kommentarer