Hvilke insekter infesterer det menneskelige hår?

Hvilke insekter infesterer det menneskelige hår?

Insekter, der angriber det menneskelige hår, er kendt som lus. Disse små insekter er parasitter til hovedbunden, der fodrer og reproducerer i dit hår. Ikke kun er disse bugs ekstremt ubehagelige, men de kan også spredes til dine venner og naboer. At lære om lus og hvordan man behandler dem, forhindrer et udbrud og kan hjælpe dig med at forhindre angreb i fremtiden.

Om Lus

Lus er små, seksbenede insekter, som lever i menneskehår og føder af humant blod. Et enkelt lus, kendt som et lus, kan leve op til 30 dage og producere 100 nits (æg). Nits er fastgjort til bunden af ​​en håraksel af et limlignende stof og fremstår som hvidgule ovaler. Det tager cirka syv til ti dage for æggene at luge og derefter en anden syv til ti dage for lusen til fuldt modne og fortsætte med at reproducere. Når voksen vokser vil lusene fremstå som mørke sesamfrø.

Symptomer på lus

Ofte vil det første tegn på lus være en meget kløende hovedbund. Kløe vil være fokuseret omkring ørerne og nakken. Se gennem dit hår ved hjælp af en fintandet kam eller et tandstikker og se efter tegn på de hvidgule æg eller sorte sesamfrø, der ser voksne ud. Lus vil ikke altid blive sort eller brun, da de yngre generelt er tydelige i farve. Når de fylder og fylder, vil blodet deres farve også blive mørkere. Hvis du tjekker dit hår i begyndelsen af ​​et liceudbrud, kan du få svært ved at finde dem på grund af deres lille størrelse og lyse farve. Alligevel bør du begynde behandlingen øjeblikkeligt eller se din læge.

Sådan behandler du lus

Hvis du har et inficeret barn, skal du begynde med at underrette skolen, hvor de deltager. Hvis dit barn har lus, så er det meget sandsynligt, at andre børn på skolen også har indgået kontrakt. Skolen kan gennemføre lusskontroller baseret på din anmeldelse. Køb lusshampoo og en lusekam. Vask ofte dit barns hår med shampooet, som dræber luset i kontakt, og børst derefter håret med lusekammen, hvilket er effektivt til at fjerne lus og de resterende nits.

Sådan forebygger du lus

Lice forebyggelse er ret ligetil. Fordi lus er krybende bugs, behøver du ikke bekymre dig om at de hopper eller flyver på dig. Undgå at dele tøj, hatte, børster og pandebånd med andre mennesker. Hvis du lige har fået et liceudbrud, skal du vaske alle dine tøj, hatte, børster og tæpper, da de kan overleve på disse overflader i en kort periode og udgør en trussel om reinfestation.

Del:
Kommentarer