Hvilke fødevarer kan skrumpe en milt?

Hvilke fødevarer kan skrumpe en milt?

Milten genbruger jern og røde blodlegemer og hjælper med at bekæmpe infektion. Sommetider forårsager skade eller sygdom milten at forstørre. Ændringer i kost og livsstilsændringer kan krympe en forstørret milt.

Kosttilskud

En te fremstillet af æbletræsbark kan rense lymfesystemet og krympe en forstørret milt. Desuden kan æblecider, der er blevet kogt ned til sirup, taget af spiseskefulde som tonic, lette en forstørret milt.

Et mælketoftilskud, i form af en kapsel eller tablet, som du kan købe hos din lokale fødevarebutik, understøtter lever og miltfunktion. De to organer arbejder tæt sammen, og en forstørret milt skyldes ofte en overarbejde lever.

Fiber

En kost højt i frugt sammen med rigeligt vand hjælper med at holde lymfesystemet rent. Forøg indtagelsen af ​​fiberfibre såsom æbler, bananer og blåbær.

Fødevarer til at eliminere

Når du lider af en udvidet milt, skal du undgå fede og forarbejdede fødevarer. Disse fødevarer er vanskelige at fordøje og sætter betydelig belastning på leveren og milten.

Alkohol

Milten og leveren er afhængige af hinanden for korrekt funktion. En overtaget lever kan føre til en forstørret milt. Skær alkohol og øge vandindtaget for at skrumpe en milt.

Tegn pĂĄ alvorlig sygdom

En forstørret milt er ikke kun ubehageligt - det kan være et symptom på en alvorlig sygdom som leukæmi, cancer eller lymfom.

Se din læge for en korrekt behandling, og brug de ovennævnte tip til at hjælpe den medicinske behandling af forstørret milt.

Del:
Kommentarer