Hvilke fødevarer indeholder vitamin D3

Hvilke fødevarer indeholder vitamin D3

Ikke nok vitamin D i din kost kan øge risikoen for hjertesygdomme, osteoporose, multipel sklerose, infektioner og nogle kræftformer, ifølge Harvard School of Public Health. Vitamin D3 er det samme kemisk som det D-vitamin, din krop producerer, når du bruger tid i solen og er bedre til at øge blodniveauet af D-vitamin end vitamin D2, ifølge en artikel offentliggjort i The American Journal of Clinical Nutrition i oktober 2006. Uanset hvilken type D-vitamin du spiser, skal den gennemgå to forandringer i kroppen, først til calcidiol og derefter til calcitriol, før din krop kan bruge den.

Fisk og fiskeolie

Fisk og fiskeolie er gode kilder til D3-vitamin. Hver teskefuld leverolie leverer 83 procent af den daglige værdi for D-vitamin. En 3-ounce servering af forarbejdet ørred har 108 procent af DV, og samme mængde røget laks eller sværdfisk har mere end 90 procent af DV. Sardiner, tun, sockeye laks, makrel, helleflynder, sild, flounder, tunge og stenfisk giver også betydelige mængder af D-vitamin.

Æg og Mejeriprodukter

Mælk og nogle andre mejeriprodukter, såsom yoghurt, er beriget med D-vitamin, så de giver ca. 20 procent af DV pr. 1 kops servering. Mange mejeriprodukter, såsom mandelmælk, rismælk og sojamelk, er også beriget for at give tilsvarende mængder vitamin D, men det kan være i form af D2-vitamin i stedet for D3. Æg giver også en lille mængde vitamin D3, hvor hvert stort æg indeholder ca. 7 procent af DV.

svampe

Hovedkilden til vitamin D2 er svampe. Visse typer svampe udsættes for ultraviolet lys, hvilket øger mængden af ​​D-vitamin, de giver. En kop tærte portobello svampe har omkring 64 procent af DV, og den samme mængde maitake svampe har 131 procent af DV. Hvide og østers champignon indeholder meget lidt D-vitamin, men chanterelle og morel svampe giver omkring 20 procent af DV per kop.

Andre fødevarer

Appelsinjuice og klar til morgenmadsprodukter er til tider befæstet med D-vitamin, så de giver mindst 10 procent af DV'en. Afhængigt af typen af ​​tofu giver den mellem 14 og 21 procent af DV'en pr. 3 ounce servering. Nogle kød indeholder også vitamin D3, herunder ekstra lean skinke, kalkun, svinekød og ekstra ribben, som alle har mere end 10 procent af DV pr. 3 ounce servering.

Del:
Kommentarer