Hvilke fødevarer har glucosamin?

Hvilke fødevarer har glucosamin?

Glucosamin er et naturligt forekommende stof i kroppen, der findes i synovial ledvæske. Det er et vigtigt stof til at dæmpe leddene, foruden at være en byggesten til sener, ledbånd, hud, negle, øjne, samt hjerteventiler og slimhinder i fordøjelseskanalen og luftvejene. Der er ingen store fødekilder til glucosamin, men du kan tage kosttilskud eller spise fødevarer, der understøtter den naturlige produktion af glucosamin i kroppen.

Grundlæggende

Supplerende din diæt med glucosamin har vist sig at være effektiv til behandling af gigt, hvor brusk er brudt ned eller tabt. Glucosamin lindrer og mindsker smerten i leddene. Selv om der er behov for mere forskning, har glucosamin også vist positive resultater i behandlingen af ​​inflammatoriske tarmsygdomme, såsom ulcerøs colitis og Crohns sygdom. Glucosamin kosttilskud er tilgængelige i tablet, kapsel og pulverformer.

chitin

Selv om der ikke er nogen store fødekilder til glucosamin, høstes den imidlertid fra en fødevarekilde. Glucosamin, der sættes i kosttilskud, er afledt af skaller af krebsdyr, såsom muslinger og østers. Det afledte stof kaldes chitin, som indeholder glucosamin. Folk med allergi mod skaldyr må ikke indtage denne form for glucosamin. I dette tilfælde er der andre syntetiske former deraf, der er oprettet i laboratorier.

Glucosaminsulfat

Den mest videnskabelige forskning er blevet udført for at undersøge fordelene ved glucosaminsulfat, et kosttilskud, der almindeligvis anvendes til slidgigt. Slidgigt er en af ​​de almindelige former for gigt, der forårsager ledsmerter. Glucosaminsulfat hjælper med at opbygge og styrke brusk ud over at øge stødabsorptionen. Det er også blevet implementeret som et vægttab, men der er ingen væsentlige beviser for, at det er effektivt.

Glucosaminhydrochlorid og N-acetyl

Andre kosttilskud former for glucosamin omfatter glucosamin hydrochlorid og n-acetyl glucosamin. Glucosamin hydrochlorid er kendt for at være det nemmeste for kroppen at absorbere. N-acetylglucosamin er tilgængelig som kosttilskud, men det er også tilgængeligt i enema form. Disse kosttilskud indeholder ofte andre ingredienser, som understøtter og øger effektiviteten, herunder chondroitinsulfat, MSM og brusk høstet fra hajer eller kvægkilder.

Støtte til fødevarer

Der er særlige fødevarer, som du kan spise for at understøtte den naturlige produktion af glucosamin i kroppen. Kroppen gør naturligt glucosamin ved hjælp af glucose og en aminosyre kaldet glutamin. Fødevarer indeholdende høje koncentrationer af glutamin omfatter rå persille og spinat. Selv om det typisk fjernes for at være ubehageligt, indeholder kødgrisle, som er blevet indtaget af mennesker i tusindvis af år, også glucosamin. Grønne grøntsager og grøntsager indeholdende svovl understøtter ligeledes kroppen på en lignende måde.

Del:
Kommentarer