Hvilke fødevarer er gode at spise efter gallbladderkirurgi?

Hvilke fødevarer er gode at spise efter gallbladderkirurgi?

Galdblæren er et uorganisk organ, der ligger ca. 10 cm ved 4 cm, der er placeret i leveren. Galdeblæren indeholder galde, som den frigiver under fordøjelsen af ​​fedtholdig føde, hjælper fordøjelsessystemet ved forarbejdning af sådanne fødevarer. Af og til, på grund af en betydelig mængde fedt eller mangel på fedt i kosten udvikler gallbladderen gallesten, hvilket er ret smertefuldt. Hvis gallestenene ikke kan opløses gennem ultralydbølger, fjernes galdeblæren kirurgisk.

Spisevaner

Efter at have gennemgået operation for at fjerne galdeblæren, er det vigtigt ikke at understrege fordøjelsessystemet. Efter kirurgi kan folk opleve diarré og andre fordøjelsesproblemer; opretholdelse af sund spisepraksis og undgå visse fødevarer kan medvirke til at reducere ubehagelige bivirkninger. Når du spiser, er det vigtigt at tage små bid, tygge mad grundigt, spis kun når du er sulten og spis, indtil du er tilfreds. Overeating eller spise på grund af stress kan forværre problemet.

Fødevarer at medtage

Fokusering af friske fødevarer vil ikke blot give kroppen mulighed for at helbrede, men vil forbedre det generelle helbred. Sød kartofler, rødbeder, agurker, grønne bønner, moderate avocadoer, frisk hvidløg og løg, tomater, druer, druesaft, æbler, æblejuice, bær, grøntsagssaft, papaya, pærer, citroner, koldtvandsfisk, høremel og sundt olier som olivenolie og hørolie er alle gode fødevarer valg.

Mad, der skal undgĂĄs

Fødevarer, der ikke er let fordøjelige, indeholder alkohol eller koffein, er højt i fedtstoffer - især mættede og transfedtstoffer eller har mulige ubehagelige bivirkninger (som f.eks. Forårsager gas) skal fjernes fra kosten. Fødevarer, der er højt i fedtstoffer og er vanskelige at behandle efter operationen, omfatter stegte fødevarer, rødt kød, svinekød, æg, margarine, is og chokolade. Appelsiner, grapefrugter og majs kan også være vanskelige at fordøje; hvede og byg kan irritere fordøjelsessystemet. Grøntsager som radiser, rober, blomkål og kål har en tendens til at forårsage gas bør også undgås i løbet af denne tid.

Del:
Kommentarer