Hvilke dele af kroppen arbejder mens du kører?

Hvilke dele af kroppen arbejder mens du kører?

Kørsel er overvejende en underkropsaktivitet, da musklerne omkring fødderne, anklerne, knæene og hofterne arbejder for at skubbe dig væk fra jorden og fremdrive din krop fremad. Muskler og led i din kerne og overkroppe spiller imidlertid også en instrumental rolle i den løbende gang.

Fod- og ankelhandling

Muskler omkring dine fødder og ankler bærer et stort ansvar, når du kører. Når din fod kommer i kontakt med jorden, arbejder gastrocnemius- og soleus-musklerne i din kalv for at dæmpe slaget og forhindrer din fod i at kollapse opad eller dorsifleksing for langt. Muskler i bunden af ​​dine fødder, herunder flexor digitorum longus og flexor hallucis longus, kontrakt for at bøje dine tæer, når du skubber væk fra jorden, så du fortsætter med at køre fremad. Når din fod forlader jorden, trækker din tibialis anterior, peroneus longus og peroneus brevis musklerne på forsiden af ​​dit nederste ben din fod op, så det rydder jorden, da det svinger frem til næste trin.

Knæ handling

Quadriceps - en samling af fire muskler på forsiden af ​​dine lår, der strækker knæene - arbejder for at absorbere stød, når din fod rammer jorden. Quads-kontrakten gør det muligt for dit knæ at bøje lidt, men forhindre sammenbrud. Når du er klar til at skubbe jorden væk igen, kontraherer de sig for at strække eller rette dine knæ. Når din fod er væk fra jorden, og dit ben svinger fremad, arbejder din quads, specielt rektus femoris muskelen, op og bøjer dit knæ. Løbere rekrutterer deres hamstrings - tre muskler på bagsiden af ​​dine lår, der er ansvarlige for at bøje dine knæ - for at holde knæet bøjet lidt som foden lander.

Hip Action

Dine hamstrings er også ansvarlige for at håndtere bevægelse på dine hofter. Sammen med gluteus maximus ved balderne giver disse to hovedmuskelgrupper størstedelen af ​​kraft og kraft under løb. De kontraherer for at udvide dine hofter som du skubber væk fra jorden. På forsiden af ​​dine hofter er en samling af muskler kendt som hoftebøjlerne, de mest bemærkelsesværdige er iliopsoerne, som er ansvarlige for at trække op i benet, efter at det svinger fremad, så det er i stand til at slå jorden igen.

Kerne- og overkropsaktion

Når du løber, svinger dine arme frem og tilbage på skuldrene i modsætning til dine ben, hvilket hjælper med at opretholde balancen. Fremadrettet svingning håndteres af deltoide musklerne i dine skuldre, mens tilbagevenden svingning er ansvaret for din latissimus dorsi, som er stor muskelgruppe i ryggen. Dine biceps brachii muskler på forsiden af ​​din overarm kontrakt for at holde dine albuer bøjet til 90 grader. Dine abdominals, obliques og lower back statisk kontrakt for at holde din torso stabil i en lidt frem magert.

Kardiovaskulære system

Dit hjerte og kredsløbssystem - der er ansvarligt for at levere ilt og næringsstoffer til dine arbejdsvæv - er meget involveret, når du kører. Dit hjerte pumper hurtigere, og dit kredsløb distribuerer et større volumen blod til musklerne i dine hofter og ben. Når du kører, har dit arbejdsvæv mere ilt til processen med at nedbryde og forberede fedtsyrer og kulhydrater, så de kan bruges til brændstof. Løbere, der er i overensstemmelse med deres træning, har typisk lavere hvilepuls og et højere maksimal iltforbrug, fordi deres hjerte er stærkere og kan pumpe mere blod pr. Beat og deres kredsløbssystem er mere effektivt. Disse kardiovaskulære udviklinger, der opstår over tid, forbedrer en løberes præstation.

Del:
Kommentarer