Hvilke blodprøver kræver fast forberedelse?

Hvilke blodprøver kræver fast forberedelse?

Blodprøver er udført for at kontrollere graviditet, diabetes, kolesterol og vitamin- og mineralproblemer. De fleste blodprøver kræver ikke nogen forberedelse. For dem, der gør det, skal du sørge for, at instruktionerne fra lægen er tydelige. Hvis der er spørgsmål, skal du sørge for at få svarene inden testdagen.

Glukosetolerance

Glukosetolerancetesten, også kendt som den muntlige glukosetolerancetest (OGTT), vil kontrollere, hvordan kroppen metaboliserer blodsukker. Personer med ubehandlet type 2-diabetes vil have højt blodglukoseniveau. Under graviditeten kan høje blodglukoseniveauer signalere svangerskabsdiabetes. Faste for denne blodprøve er gjort for at få en nøjagtig læsning af blodsukker niveauer. Spørg lægen om at tage medicin, og om de vil forstyrre testresultaterne.

Kolesterol niveauer

Denne blodprøve kaldes også en koronar risikoprofil. Blodet analyseres for at kontrollere niveauerne af triglycerider, LDL-kolesterol, HDL-kolesterol, kolesterol med meget lavt densitet lipoprotein (serum VLDL) og totale kolesterolværdier. Fastsættelse før denne test sikrer resultaterne er korrekte.

Grundlæggende Metabolisk Panel

Den basale metaboliske panel (BMP) blodprøve er normalt bestilt som led i en rutinemæssig fysisk eller til at hjælpe med at diagnosticere et specifikt medicinsk problem. For at opnå de mest præcise resultater er fastning et krav. Denne test kontrollerer blodglukoseniveauer, der kan indikere diabetes eller lavt blodsukker kaldet hypoglykæmi. Calcium er et vigtigt mineral i kroppen, og en ubalance kan indikere problemer i nyrerne, knoglerne eller bugspytkirtlen.

Det måler også niveauerne af blodurinstofkvælstof (BUN) og kreatinin, som er affaldsprodukter og filtreres ud af blodet af nyrerne. Høje niveauer kan indikere nyrerne fungerer ikke korrekt.

Omfattende Metabolisk Panel

Et omfattende metabolisk panel (CMP) er en blodprøve, der kan hjælpe med at diagnosticere leversygdom, diabetes og nyresygdom, såvel som ubalancer i protein og elektrolytniveauer. Forskellen mellem de grundlæggende og de omfattende metaboliske paneler er to ekstra test er udført. Man kontrollerer leverfunktionen ved at måle albumin, et vigtigt protein i blodet, der produceres af leveren, og det totale blodprotein. De øvrige foranstaltninger alkalisk fosfatase (ALP), alaninaminotransferase (ALT), aspartataminotransferase (AST) og bilirubin. Høje niveauer af nogen af ​​disse kunne indikere, at leveren ikke fungerer korrekt.

Betydning

Følg anvisningerne fra lægen eller laboratoriet, hvor blodprøverne skal udføres. Hvis der opstod et problem ved at følge instruktionerne, skal du informere den tekniker, der skal tage blodet straks.

Del:
Kommentarer