Hvad sker der, når du slår i bowling?

Hvad sker der, når du slår i bowling?

"Reservedele", "strejker" og "gutters" er stemningsfulde udtryk kendt af millioner af bowling elskere, uanset om de spiller for rekreation eller konkurrerer på professionelle kredsløb. Bowling er en sport, der kræver en række færdigheder, herunder ordentlig kasteform og evnen til at spinde en tung bold, så den slår en bowlingstang og ricochet ind i mange andre. Mange regler styrer et bowling spil, men der er ingen standard for tiebreakers.

Spillet

Et spil bowling begynder med 10 stående stifter, som en spiller skal slå ned. Et komplet spil består af 10 rammer, hvor hver spiller får to omdrejninger pr. Ramme. Men hvis en spiller ruller en strejke (alle 10 stifter slået ned på det første forsøg), er han klar til den ramme, medmindre han ruller en strejke i den 10. og sidste ramme, i hvilket tilfælde han modtager to ekstra kast. Formålet med spillet er at slå ned så mange ben som muligt.

scoring

En strejke tæller til 10 stifter og tilføjes til antallet af stifter en spiller slår ned på hans næste to forsøg. Et reserve opstår, når en spiller efterlader nogle pins stående efter hans første forsøg og derefter banker dem ned på hans næste forsøg. Et ekstra tjener 10 stifter og tilføjes til antallet af stifter slået ned på spillerens næste forsøg. En kuglebold opstår, når en spiller ruller bolden ind i banerne på begge sider af stifterne uden at slå dem ned.

Tiebreaker at bestemme spil

Afhængig af ligaen eller organisationen eksisterer flere tiebreakers for at bestemme vinderen af ​​et spil. De fleste spil, der slutter med slips, er delt i halvdelen, med hver bowler modtager kredit for at have vundet et halvt spil. En anden tiebreaker metode er en one-ball roll-off, hvor hver konkurrent er givet en roll, og den der slår ned det højere antal stifter vinder. Hvis der stadig er et slips efter den første runde, fortsætter konkurrencen, indtil en vinder kommer frem. Afrulningen kan også være tre rammer.

Tiebreaker at bestemme ligamester

I mange ligaer, når to eller flere hold er bundet oven på placeringerne med det samme antal stifter, udføres en playoff for at bryde slipset. Denne playoff behandles som et normalt spil og kan fortsætte med ekstra rammer, indtil en vinder kommer frem. I nogle ligaer er det samlede antal stifter et hold slået ned i løbet af sæsonen, eller holdets gennemsnit af stifter slået ned i løbet af sæsonen, bruges til at bryde bånd og bestemme en vinder.

Del:
Kommentarer