Hvad sker der, hvis jeg stopper med at tage min hormonudskiftning?

Hvad sker der, hvis jeg stopper med at tage min hormonudskiftning?

Hvad er hormonudskiftningsterapi?

Hormon erstatning terapi (HRT) er et regiment af syntetiske hormoner, der efterligner naturlige hormoner i kroppen. HRT bruges mest til at behandle symptomer på overgangsalderen. Det blev også brugt til at forebygge andre sygdomme som osteoporose og hjertesygdom hos kvinder, men undersøgelserne fra Kvindernes Sundhedsinitiativ, der blev udført i 2002, spørgsmål om, hvorvidt fordelene opvejer risiciene forbundet med HRT. De risici, der viste sig at være forbundet med HRT, omfattede en stigning i risikoen for brystkræft, blodpropper, slagtilfælde og hjerteanfald. En læge kan hjælpe dig med at vurdere, om HRT ville være gavnligt eller skadeligt for dit generelle helbred.

Hvad gør HRT?

HRT er en kombination af syntetiske hormoner østrogen og progesteron, der træffes for at erstatte eller hæve en kvindes faldende hormonniveau under og efter overgangsalderen. Faldet af disse naturlige hormoner kan forårsage mange af symptomerne på overgangsalderen, såsom blitz, nattesvamp og søvnforstyrrelser. Lavt østrogen niveau kan også forårsage ændringer i urin og vaginale funktioner, hvilket fører til smerte og infektion.

Østrogen og progesteron arbejder normalt sammen for at regulere menstruationscyklusser, hvilket sikrer, at livmoderen er tilstrækkelig til en vellykket graviditet. Når de anvendes som en form for prævention, øger østrogen løbende livmoderen, ændrer aftagningen (blødning) af menstruationscyklusen ved at overdrive naturlige østrogenfunktioner og fortsætter med at skabe livmoderen.

Mens syntetisk østrogen fortsætter med at udføre den funktion, anvendes progestinen, der findes i HRT, til at forhindre overvældning af celler i livmoderens foring, hvilket kan føre til livmoderkræft. HRT er mest effektivt til regulering af hormonelle ændringer i de tidlige stadier af overgangsalder, når æggestokkene krymper og ikke kan opretholde et stabilt hormonproduktionsniveau, men kan også være nyttige efter overgangsalderen ved faldende knogletab hos kvinder.

Hvad sker der, hvis jeg stopper HRT?

Du bør forvente abstinenssymptomer, når du stopper med at tage HRT på én gang. Din krop er blevet uddannet til at identificere og acceptere de syntetiske hormoner og dermed reducere den naturlige produktion. Din krop vil have brug for tid til at genskabe sine hormonproducerende steder for at øge de lave niveauer, der produceres af dine æggestokke.

Når du afbryder HRT, bør du forvente, at dine menopausale symptomer vender tilbage, nogle gange værre end før du begyndte at tage HRT. Dette kaldes "rebound effect" og er forbundet med mange receptpligtige medicin. Desuden er typen, længden af ​​brugen og styrken af ​​din HRT faktorer, der afgør intensiteten af ​​tilbagetrækningssymptomer, der kan opstå, når du pludselig stopper.

Hvis du overvejer at stoppe HRT, bør du rådføre dig med din læge for at afgøre, om aftagende aftager vil reducere abstinenssymptomer. Diskuter også, om naturlige HRT-kosttilskud hjælper med at minimere dine symptomer, og hvordan ændring af din kost kan hjælpe med overgangen fra syntetiske hormoner.

Del:
Kommentarer