Hvad sker der, hvis du tager for meget Nyquil?

Hvad sker der, hvis du tager for meget Nyquil?

Nyquil ingredienser

NyQuil er et over-the-counter ikke-receptpligtigt lægemiddel, der bruges til at behandle kulde, hoste, allergier og influenzalignende symptomer. Den indeholder fire hovedkomponenter: acetaminophen, doxylamin, dextromethorphan og pseudoephedrin. Disse kombinerede komponenter hjælper med at lindre syge patienter af deres symptomer og giver et sovehjælp til dem.

Hver komponent i NyQuil har et specifikt symptommål. Når det tages i store mængder, vil hver komponent medføre alvorlige sundhedsrisici for patienten.

Funktioner

Acetaminophen er en almindelig smertelindring. Når det bruges i NyQuil, hjælper det med at lindre sinus smerter, hoved smerter og ømme muskler. Det reducerer også patientens feber. Doxylamin er en form for antihistamin, der reducerer nysen, vandige øjne og en løbende næse. Det bruges også som sovende hjælpemiddel. Dextromethorphan undertrykker hoste ved at målrette refleksen i hjernen, der forårsager hoste. Pseudoephedrin lindrer trængselspatienter ved at krympe blodkar i næsen. Det reducerer også sinus tryk og opbygning.

Virkningerne af en Nyquil Overdose

Overdosering på acetaminophen er en af ​​de mest almindelige forgiftninger i verden. Hvis det tages i store mængder, vil symptomernes indtræden først være mild. Ofte starter overdosis med kvalme, mavesmerter og sved. Det går senere til gulsot, intens øvre mavesmerter og forvirring. Når acetaminophen tages i ekstreme mængder, kan symptomerne udvikle sig til konvulsioner, koma og leversvigt. En overdosis kan føre til død uden hurtig behandling.

Overdosering på doxylamin vil først føre til ekstrem døsighed, tør mund og svimmelhed. Beslag kan forekomme efter en stor overdosis. I ekstreme og sjældne tilfælde kan overdosering af doxylamin resultere i sekundær akut nyresvigt.

En truende overdosis af doxylamin ville kræve, at patienten indtager store mængder af lægemidlet. Men da det er en depressant, kan en alvorlig overdosis føre til respirationssvigt. Mindre overdose symptomer omfatter kvalme, opkastning og intense hallucinationer, der kan føre til paranoia. Hvis doxylamin konsekvent misbruges, kan det medføre, at brugeren danner læsioner på deres hjerne, der påvirker hukommelse, kognitiv evne og følelser.

Overdosering på pseudoephedrin vil ikke dræbe dig, medmindre du bruger en ekstrem mængde af stoffet. Almindelige symptomer på overdosering på pseudoephedrin er svimmelhed, øget hjertefrekvens og nervøsitet.

Tager alene, kunne hver af disse komponenter have meget negative virkninger på kroppen. Når de kombineres - som de er i NyQuil - kan brugeren opleve mange af de forskellige symptomer forbundet med hvert stof. Men da en overdosis på acetaminophen er meget ekstrem, er konsekvenserne af overdosering på den komponent meget farligere end resten. En ekstrem overdosis NyQuil kan meget let føre til døden på grund af acetaminophen i lægemidlet.

Del:
Kommentarer