Hvad skal man spise før et fodboldspil

Hvad skal man spise før et fodboldspil

Når sportsfolk forbereder sig på et konkurrencedygtigt spil som fodbold, er sportnæring noget, der let kunne glemmes. Men korrekt ernæring er, hvad der giver kroppen de nødvendige næringsstoffer til at udføre på højt niveau af konkurrence. Hvad at spise, hvor meget at spise, og hvor lang tid at lade maden fordøje er alle aspekter af ernæring, som fodboldspillere skal tage højde for.

Kulhydrater

Kulhydrater brænder musklerne og er nødvendige, når kroppens store muskler er involveret i omfattende fysisk aktivitet. Carbs opbevares i vores muskler i form af glykogen og kan forblive i kroppen i 12-24 timer efter forbrug. Derfor er fødevarer, der indeholder kulhydrater, den bedste form for mad til atleter at forbruge inden et fodboldkamp. At spise mad som frugt, pasta, brød og juice natten før, vil give gavnlige næringsstoffer til atleten til at konkurrere. En bagel eller muffin med jordnøddesmør eller gelé et par timer før kickoff er nok til at få de fleste atleter gennem konkurrencen med succes. Andre gode valg til pregame måltider er korn, ris, yoghurt, granola og honning.

Fordøjelse

Fødevarer, der indeholder kulhydrater fordøjes ret hurtigt, når de sammenlignes med andre fødevaregrupper. De fordøjes meget hurtigere og lettere end proteiner eller fedtstoffer, og derfor er kulhydrater gode til at forbruge inden fodboldkamp. Ifølge Cyosports.org er et pregame måltid en til tre timer før spillet det bedste tidspunkt at spise et lille måltid. Fodboldspilleren skal give sin krop mindst en time til at fordøje maden; derfor ville hans krop ikke blive afvejet af overskydende ufordøjet mad. Et tungere måltid, der indeholder en høj mængde kulhydrater, bør indtages om morgenen eller natten før konkurrencen. Dette giver kroppen masser af tid til at fordøje, mens der opbevares masser af energi i musklerne, der skal bruges under spillet.

Proteiner og Fedtstoffer

Disse typer fødevarer er gode til at forbruge efter et konkurrencedygtigt spil; Men hvis de forbruges før et spil, kan de dræne energi på grund af den metaboliske indsats, der er nødvendig for fordøjelsen. De tager længere tid for kroppen at fordøje og kan føre til atleten føler sig træt eller sløv under konkurrence.

Del:
Kommentarer