Hvad skal jeg gøre, hvis min Dachshunds tilbageben er skadet efter at have spillet?

Hvad skal jeg gøre, hvis min Dachshunds tilbageben er skadet efter at have spillet?

Kendt for sin karakteristiske lange og lave krop, er en skat en livlig, legesyg og elskelig hundeserie, der giver et godt kammeratskab. Racen er tilbøjelig til skader og benskader, derfor bør du være forsigtig når du håndterer dem. Når hunden spiller, skal du forhindre det i at hoppe fra møbler eller forhøjede steder. Det kan også blive overvægtigt, som stammer benene og ryggen og øger chancen for at blive såret, især når den spiller.

Identificer skader

Det er vigtigt at identificere benskader så snart de sker, fordi nogle af dem kan blive kritiske, hvis de ikke behandles straks. Du skal vide symptomerne for at kigge efter, hvornår dit kæledyr er skadet. Hovedskiltet på ryglidskader i en taxeshund er smerte, men du bør også kontrollere, om dit kæledyr er tilbageholdende med at bevæge sig rundt. Hvis hunden oplever en masse smerte fra skaden, kan den virke sløv og nægte at spise.

brud

En taxeshund kan lide ved brud efter at være faldet eller faldet under afspilning. Hvis dit kæledyr har en brud, vil den ikke kunne gå på sit bagben. Bagbenet kan også være meget smertefuldt, og dit kæledyr vil modstå ethvert forsøg på at håndtere benet. Du kan se noget hævelse på den skadede del af bagbenet. Når du bemærker disse tegn, er det første, du skal gøre, at kontrollere blødningen, hvis der er noget, og så tag dit kæledyr til en dyrlæge til behandling.

Stammer, Sprains and Bruises

En taxeshund kan også lide af blå mærker, forstuvninger eller stammer, når du spiller. Hvis dit kæledyr er såret under spil, skal du kontrollere tegn på lameness, blå mærker, ømhed, når der påtrykkes tryk, smerte og hævelse. Sådanne skader kan også behandles som brud, hvis du ikke er sikker. Hold kæledyret stille og begrænse dets bevægelse bortset fra at gå på toilettet. Undgå, at taxen bruger trappen og hopper, når den er skadet. Brug en kold komprimering i 20 minutter ad gangen på den del af benet der har hævelse.

Håndtering af en skadet tax

Når du transporterer dit kæledyr, læg et håndklæde under det skadede bagben for at tilbyde støtte. Hvis du ikke kan gå til dyrlægen straks, skal du placere en skinne eller bandage på det skadede bagben. Nogle kæledyr vil modstå ethvert forsøg på at røre benet på grund af smerten. Når en taxeshund har et skadet rygben, kan dets humør også ændre sig, og nogle af dem bliver snappy.

Del:
Kommentarer