Hvad skal glukoseniveauer være 2 timer efter at have spist?

Hvad skal glukoseniveauer være 2 timer efter at have spist?

En stigning i blodglukoseniveauet er normalt efter at have spist et måltid, især et måltid, der er fyldt med kulhydrater. Personer, der har diabetes, vil få højere pigge i blodglukose - og i længere perioder.

Fungere

Kulhydrater konverterer til glukose i blodbanen. Bugspytkirtlen udskiller insulin, som bindes med blodglukosen for at give kroppen energi. En person med diabetes har enten utilstrækkelig insulinforsyning, eller kroppen behandler ikke insulin effektivt, hvilket resulterer i for meget glukose i blodbanen.

Normale niveauer

Normale blodglukoseniveauer er 70 mg / dl til 120 mg / dl (milligram glucose til bloddråber). Et blodsukkerniveau på over 120 mg / dl kan resultere i en tilstand kendt som hyperglykæmi - højt blodsukker.

Postprandiale niveauer

Postprandiale blodglukoseniveauer eller blodglukoseniveauer efter at have spist et måltid skal være 120 mg / dl to timer efter måltidets start for raske mennesker. National Diabetes Information Clearinghouse udtaler, at en person med diabetes kan se blodglukoseniveauer så højt som 180 mg / dl en til to timer efter måltidets start.

ĂĄrsag

Stigningen i blodglukoseniveau efter spisning er direkte relateret til mængden og typerne af kulhydrater inkluderet i måltidet.

Konsekvenser

Hvis postprandiale blodglukoseniveauer er konsekvent højere end 120 mg / dl to timer efter måltidet, kan diabetes, diabetes eller insulinresistens angives. Kontakt din læge for test og diagnose.

Del:
Kommentarer