Hvad man kan forvente efter prostatafjernelse

Hvad man kan forvente efter prostatafjernelse

Prostatafjernelse (prostatektomi) anbefales normalt til mænd diagnosticeret med prostatakræft, der ikke har spredt sig til andre dele af kroppen. Sommetider er kirurgi også foreslået for at lindre urin symptomer. Nogle gange fjernes også væv og lymfeknuder. Det er en stor operation, og kan påvirke urinkontrol og seksuel funktion. Men med dagens teknologi og kirurger kan mænd tage trøst i kortere indlæggelser og reducerede chancer for bivirkninger. Her er hvad du kan forvente efter din procedure.

Genopretning

Gendannelsestiden kan variere afhængigt af hvor stærk du går i kirurgi eller mange andre faktorer. De fleste mænd kan forvente at blive på hospitalet i op til en uge efter operationen og for at få fuld tilbagesøgning inden for seks uger. Drik masser af væsker for at hjælpe med at skylle ud blæren. Nogle mænd vil bemærke blod i urinen efter operationen. Din læge kan give dig antibiotika eller andre lægemidler til at hjælpe med at bekæmpe infektioner. Nogle smerter og ubehag kan forventes - især omkring snitstedet. Du skal holde snitstedet rent. De fleste læger siger brusere med mild sæbe og vand er ok, men at holde sig væk fra bade.

Inkontinens

Nogle tab af urin kontrol er mulig. Blærekontrol genvindes normalt en til tre måneder efter proceduren. Nogle mænd kan komme sig hurtigere. Afhængig af typen af ​​prostatektomi kan nogle mænd også have behov for at have et kateter efter operationen, men kun midlertidigt. De fleste katetre fjernes inden for fire til syv dage efter operationen. Du skal være opmærksom på at omskole dine muskler, der styrer urinstrømmen, efter at kateteret er fjernet. Walking og Kegel øvelser kan hjælpe med at styrke disse muskler også. Nogle mænd bærer blærekontrolpuder for at hjælpe med at håndtere inkontinens umiddelbart efter operationen.

Seksuel sundhed

Fordi prostata ikke længere er til stede, rapporterer nogle mænd manglende evne til at opretholde eller opnå erektion. Nogle mænd vil genvinde styrke inden for et år efter operationen - for andre kan det være et fortsat problem. Læger anbefaler at du afholder dig fra seksuel aktivitet i fire uger efter operationen. Mens følelsen af ​​climax vil være den samme, efter prostata kirurgi vil der ikke være nogen sædafgang.

Komplikationer

Andre mulige komplikationer efter operationen omfatter fækal inkontinens, blødning, lavt natriumnatrium (normalt efter store mængder væsker bruges til at skylle blæren), blodpropper, sårinfektion og endetarmsskader. Ring til din læge eller gå til beredskabsrummet, hvis du har nogen af ​​følgende symptomer efter operationen: feber, kulderystelser, åndenød, overdreven blødning, brystsmerter, mavesmerter eller hævelse, alvorlig hovedpine, kvalme, opkastning, blodpropper af lyse rødt blod i din urin og andre nye eller uforklarlige symptomer.

Del:
Kommentarer