Hvad koster partielle tandpleje?

Hvad koster partielle tandpleje?

Delvis proteser kan være svaret på at genoprette dit sunde smil. Partielle proteser eller som tandlæger beskriver dem kærligt, "flippers" er billigere end tandimplantater og en effektiv måde at løse tandproblemer på som følge af tab af tænder. Patienter, der ikke er kandidater til broarbejde, vælger ofte delvise proteser. Generelt afhænger omkostningerne af din tandplejeforsikringsplan og typen af ​​partielle proteser, du køber.

Betydning

Partielle proteser kommer i tre hovedtyper; konventionel, semiprecision og præcision. Mindst dyre er konventionelle partielle proteser. Disse holdes på plads af klemmer, som greb på naturlige tænder. Klemmene holder den delvise tandprotes på plads for at tygge, sluge og andre normale mundhandlinger. Den nest dyreste er delvis præcision partielle proteser. Disse bruges sammenlåsende komponenter, som giver en strammere pasform end konventionelle partier. De gør dette med en udvidelse, der passer sammen med et komplementerende afsnit på en eksisterende tand eller krone. Dyreste er præcision partielle proteser. Disse har interlocking komponenter konstrueret til meget høje tolerancer, hvilket giver den bedste pasform af alle.

effekter

Udgifterne til dine partielle proteser vil sandsynligvis ligge fra $ 500 til $ 1.000. Omkostningerne afhænger meget af, om yderligere arbejde er involveret, såsom kroner og ekstraktioner. Placeringen af ​​din tandlæge er også en faktor, samt de typer materialer, du og din tandlæge beslutter at bruge. Polymerproteser er dyrere end f.eks. Plastænder, og forskellige metaltyper kan også have indflydelse på omkostningerne. Flex-partikler lavet af en fleksibel akrylpris fra $ 700 til $ 1.300.

Overvejelser

Den primære ulempe ved konventionelle partielle proteser er, at metalknastene er synlige, hvis de kun er lidt. Dette reducerer deres æstetiske værdi. Fordelen ved præcision og halv præcision partielle proteser er, at de ikke viser noget metal og er designet til at blande med dine resterende tænder. De presser også mere jævnt på nabostanden end konventionelle partier, hvilket gør dem mere behagelige.

Funktioner

Delvis proteser er helt aftagelige. Afhængigt af typen er de lavet af metal og pink plast eller akryl og har tilsvarende manglende falske tænder fastgjort. Apparaterne med underliggende metalramme danner nøjagtigt til dine resterende naturlige tænder. Nogle partielle proteser er fremstillet udelukkende af plast eller en fleksibel akryl.

Advarsel

Selvom partielle proteser er lavet af slidstærke materialer, er de stadig udsat for slid og kan bryde eller slides ud. Over tid kan det være nødvendigt at udskifte partielle proteser. Den gode nyhed er, at clasps, og i nogle tilfælde plastik, kan repareres afhængigt af bruddet. Delvis proteser kan vare op til fem år med normalt slid. Omkostningerne ved reparation er minimal sammenlignet med de oprindelige omkostninger ved enheden.

Partielle proteser bør kontrolleres hvert halve år eller deromkring, da selv små problemer med tænder kan udvikle sig til store problemer, hvis de fortsætter i for længe.

Delvis proteser skal også af og til fornyes. Omkostningerne ved disse tjenester kan indgå i den oprindelige aftale eller tilføjes senere. Sørg for at spørge om omkostningerne ved tilpasninger, reparationer og opfølgningsprocedurer, før du underskriver noget.

Potentiel

Virkningen af ​​manglende tænder bør ikke undervurderes. Venstre alene kan tandforsorg få dine resterende tænder til at ændre position og i sidste ende skade mundvæv. Det kan også få ansigt og læber til at sænke og forstyrre tale. At have en delprotein vil forbedre dit udseende, gøre det muligt at tygge normalt og spise et større udvalg af fødevarer, beskytte mod tab af dine naturlige tænder og forhindre eller hjælpe TMJ-problemer (kæbeproblemer).

Del:
Kommentarer