Hvad kan der forĂĄrsage blodskib i benene?

Hvad kan der forĂĄrsage blodskib i benene?

Blodprop

Den mest fremherskende årsag til blodkar gurgling i benene ville være en blodprop, som er en dyb venøs trombose, eller DVT, i venerne placeret langs underben, lår og bækken. Hvad sker der, at blodpropet i sidste ende skaber en blokering eller forhindring i blodcirkulationen. Denne blokering eller obstruktion vil uundgåeligt medføre en indsnævring i blodårerne, hvilket får en gurgling i området, når blodet passerer mod hjertet. Som tiden går, kan du begynde at opleve en vis grad af smerte eller hævelse i det berørte ben.

Clot Formation

Selvom en blodpropp kan forårsage blodkar gurgling, danner selve blodproppen sjældent uden nogen grund eller anden. Mange gange skyldes det en eller anden form for skade på blodårene forårsaget af længerevarende siddende eller liggende hvileperioder, en nylig kirurgisk procedure, et traume til en ben i underbenet, låret eller endda hofte, hormonbehandling, brug af orale præventionsmidler, fedme, hjerteproblemer eller endda fødsel af børn. Årsagerne til skader på blodkarrene, der bevirker blodproppen, varierer fra person til person, men de fleste vil lide af nogle af de samme symptomer, der kan indikere, at problemet er til stede.

Symptomer

De fleste mennesker, der beskæftiger sig med blodpropper, der forårsager en "gurgle" med blodkarret, oplever typisk en grad af smerte eller hævelse som allerede nævnt, men kan også begynde at lide andre symptomer på tilstanden. Dette vil omfatte en vis misfarvning på benets hud, der varierer fra rød til blå til hvid. Du kan også opleve en ændring i temperaturen til selve benet, hvor området kan være varmere at røre end andre områder af kroppen. Du kan endda begynde at lide af benkramper og en ændring i dit bevægelsesområde, idet du måske bemærker nogle problemer med at bøje foden af ​​det berørte ben. Alle disse symptomer er et direkte resultat i ændringen af ​​blodgennemstrømningen, især fra en mere vedholdende tilstand.

Andre problemer

Hvis ubehandlet efterlades, kunne blodproppen ifølge Mayo Clinic til sidst bryde af fra dannelsesområdet og rejse til andre områder af kroppen. Når en blodprop flyttes ind i hjertet, kan det få en person til at lide af et hjerteanfald. I tilfælde af lunger eller hjerne kan en blodprop, der rejser til disse områder af kroppen, resultere i en lungeemboli eller et slagtilfælde. Hvis du lider af et eller flere af de ovenfor beskrevne symptomer, skal du kontakte din læge for en check-up. Den mest effektive form for behandling er tidlig påvisning.

Del:
Kommentarer