Hvad forårsager væske på knæet?

Hvad forårsager væske på knæet?

Væske på knæet er sædvanligvis en ophobning af væsken, der smører knæleddet. Ifølge University of Washington, "Alle har væske i alle mobile led, men normalt er mængden af ​​væske meget lille, og under normale forhold ved du ikke, at det er der." Årsagerne til overskydende væske på knæet kunne være; skade, infektion eller slidgigt.

Synovialvæske

Din knæleddet indeholder en meget glat væske kaldet synovialvæske til at smøre og dæmpe brusk og knogler. Denne væske nærer også og holder leddet sunde.

Symptomer

Symptomer på væske på knæet på grund af gigt er hævelse og ømhed. Hvis dit knæ er betændt, hævet, rødt og varmt, når du rører ved det, har du sandsynligvis såret dit knæ eller har en infektion.

Skader

Knæskader kan være pludselige eller overforbrug. Pludselige skader omfatter brudte knogler, revet ledbånd eller revet brusk. Overbrugskader er fra konstant pounding på leddet som løb, vandreture eller aerobic. Job hvor du er på knæ kan ofte forårsage overforbrugsskader.

Infektion

Væske på knæet fra en infektion kan være en ophobning af pus i din led i stedet for synovialvæske. Din læge kan tage en prøve af væsken i dit knæ og få det testet for at se, hvad der forårsager det.

Slidgigt

Slidgigt er også kendt som degenerative ledd sygdom. Denne tilstand opstår som brusk, som støtter knæet, begynder at bryde ned. Som brusk slides ud, knogler knoglerne sammen og forårsager smerte og hævelse.

Del:
Kommentarer