Hvad forårsager rysten i hænderne?

Hvad forårsager rysten i hænderne?

En håndskælv er en ufrivillig rysten eller rystelse af din hånd. Håndskælv kan forekomme i alle aldre, men er mere almindelige hos ældre mennesker. Hvis tremor opstår, mens din hånd er i ro, kaldes det en statisk tremor. Tremor, der opstår, når du bruger din hånd til noget, for eksempel at nå frem til noget eller skrive, men gå væk, når du hviler på din hånd, er kinetiske tremor. Hvis du holder din hånd i en position for lang, kan det resultere i en postural tremor. Håndskælv kan forekomme af mange grunde og påvirker ofte også andre dele af din krop.

Koffein eller alkohol

Koffein er et stimulerende middel, der påvirker dit nervesystem og kardiovaskulære system. Det øger dit stofskifte og puls. At drikke for meget kaffe eller anden koffeinholdig drikkevare kan medføre håndskælv. Overdrivet alkoholforbrug kan have samme virkning. Det er en depressant, der påvirker dit nervesystem og kan resultere i tab af motor kontrol. Desuden kan tilbagetrækning fra alkohol forårsage "shakes."

Stress eller træthed

Håndskælvelser kan skyldes stress (eller angst) og træthed. Emosionel angst eller stress kan påvirke dit nervesystem og få dine hænder til at ryste. Overforbrug af dine hænder kan resultere i tab af motorstyring, hvilket resulterer i rysten. For at reducere disse håndskælv kan du bruge afslapningsteknikker som dyb vejrtrækning og meditation.

Aging

Ifølge National Institutes of Health er håndskælv almindelig hos ældre. Det kan begynde gradvist og udvikle sig til at blive hyppigere. Mens det kan opstå, mens din hånd er i ro, bliver det værre, når du bruger dine hænder. Dette kaldes en væsentlig tremor. Det kan kun involvere en hånd eller begge dele, og det kan også involvere andre dele af din krop. I nogle tilfælde kan det hæmme din evne til at styre daglige funktioner.

Medicin

Nogle gange kan håndskælvelse være forårsaget af din reaktion på medicin. Tremor forsvinder, når du afbryder medicinen. Din læge kan reducere doseringen eller prøve en anden medicin, hvis det er generende. Hvis medicinen, der forårsager rysten er absolut nødvendig, kan en anden medicin, propranalol eller mysolin, ordineres til at hjælpe med at kontrollere tremorerne. Du bør kontakte din læge, før du stopper dine medicin.

Lavt blodsukker

Tremor er et symptom på lavt blodsukker eller hypoglykæmi, som opstår, når du har for meget insulin i din krop. Det kan skyldes at springe måltider, alkoholbrug, alvorlig infektion eller tage for meget insulin eller anden diabetisk medicin. Det kan også skyldes brugen af ​​andre lægemidler, såsom betablokkere, Bactrim, Septra eller pentamidin. Det kan også være resultatet af andre alvorlige medicinske tilstande som nyre- eller leversvigt og nogle kræftformer. Det forekommer mest hos diabetikere.

sygdomme

Parkinsons sygdom er en degenerativ tilstand af dit nervesystem. Det resulterer i tab af motorstyring og inkluderer hvilende håndskælv, undertiden en af ​​de første mærkbare symptomer. Der er ingen kur mod Parkinsons sygdom; Men der er medicin, der kan hjælpe med at kontrollere dine symptomer. Parkinsons er ikke en dødelig sygdom, og det går som regel meget langsomt. Dødsfald fra Parkinsons kan skyldes sygdoms komplikationer.

Diagnose

Din læge kan bruge en række tests til at diagnosticere din håndskælvning inklusive blodprøver for en fuldstændig blodtælling, bloddifferentiering, glukosetest og thyroidfunktionstest. Han kan også bestille en urintest, MR eller CT scan af dit hoved og nerve ledningsstudier. Efter at have fastslået årsagen til din tremor kan han anbefale den rette behandling.

Del:
Kommentarer