Hvad forårsager ørevoks opbygge?

Hvad forårsager ørevoks opbygge?

Introduktion

Øre voks er en vigtig del af din krops beskyttelse mod fremmede partikler. Uden ørevoks vil dit følsomme indre øre og alle dets dele være åbne for invasion af bakterier, insekter, støv og andre allergener. Øre voks kan dog blive et problem, når der er en overdreven opbygning af det inden for dine ører.

Hvordan det er lavet

Øre voks er lavet cerumen kirtler. Disse kirtler er placeret i mange områder på tværs af din øregang og producerer konsekvent det klæbrige stof, vi ved som ørevoks. Voksen produceres i ørekanalen, hvor den fælder eventuelle fremmedlegemer. Når ørevokset bliver fyldt, tørrer det op og skubber sig til det ydre øre. Her falder det enten alene eller renses manuelt med en bomuldspindel eller andet rengøringsmiddel.

Manual Buildup

Den mest almindelige årsag til øre voks opbygning kommer faktisk fra dig at forsøge at fjerne det fra dine ører. Bomuldspindler, fingre og alt andet, der sidder fast i øret med det formål at fjerne ørevoks, kan lige så let forårsage, at øret vokser fast. Da ørevoks fortsætter med at tørre i øregangen, skaber den en stik. Nogle gange kan denne stik fjernes ved at placere en varmelampe eller pude på øret for at smelte voks. Men i svære tilfælde kan en læge måske fjerne opbygningen for dig.

Twisted Ear Canal

En anden mindre almindelig årsag til ørevoksopbygning er et sundhedsproblem kaldet en snoet øregang. I denne lidelse har den indre øregang en svag kurve i den. Denne kurve får ørevoks til at blive fanget let i det indre øre, hvilket forårsager hyppige blokeringer.

Del:
Kommentarer