Hvad forĂĄrsager nummenhed i fingerspidserne?

Hvad forĂĄrsager nummenhed i fingerspidserne?

Vi bliver alle koldt, meget kolde, fra tid til anden, især hvis vi ikke er klædt varmt nok om vinteren. Men hvis den mindste og mest minimale eksponering for kulden får fingerspidserne til at blive følelsesløse og bliver hvide, eller du ikke har været udsat for kulden, men dine fingerspidser er følelsesløse, kan du have en af ​​flere forhold.

Raynauds sygdom

Ifølge Dr. Sheldon G. Sheps fra Mayo Clinic kan Raynauds sygdom få dine fingre til at blive nummen. Læger ved endnu ikke, hvad der forårsager Raynauds, men det ser ud til, at angrebene er en overreaktion af kroppens reaktion på kulde. Blodkarrene går ind i en vasospasme, der alvorligt kompromitterer blodstrømmen til fingrene. Denne lidelse kan forårsages ved at bruge vibrerende værktøjer gentagne gange eller ved medicinske tilstande som sclerodermi, Buerger's sygdom, rheumatoid arthritis og aterosklerose, ifølge Sheps. Ud over følelsesløshed i fingerspidserne kan fingrene blive hvide, hvis du lider af Raynauds.

Buergers

Buerger's sygdom forekommer blandt mennesker, der bruger tobaksvarer. Det er en sjælden tilstand af vener og arterier i ben og arme. Hvis du lider af Buerger, svulmer dine blodkar og kan være blokeret af trombier eller blodpropper. Denne tilstand gør sig almindeligvis kendt først i dine fødder og hænder og kan sprede sig til større områder af din krop. Det ødelægger hudvæv og kan føre til infektion og endog gangrene.

Forfrysninger

Frostbite fører naturligvis til følelsesløshed i hænderne. Hvis dine hænder er kolde og blegne, og kødet bliver smertefuldt og rødt, da det frosne område af din hånd tøder, indikerer dette frostskader. Hud og underliggende væv kan fryse.

Vibration White Finger

Der er et syndrom kaldet vibration white finger, ifølge onlinehealthblog.co.uk. Hvis dine fingerspidser er følelsesløse, hvide, prikkende eller kolde, eller hvis du oplever en nåle-og-pin sensation, kan du have VWF. Spasmer kan endda forekomme, fordi blodtilførslen til dine fingre er begrænset. Hvis du har et ekstremt dårligt tilfælde af VWF, kan det føre til gangren og hudsår. Denne tilstand er også forårsaget af brug af vibrerende værktøjer.

Andre forhold

Therapygloves forklarer, at fingerfølelse kan skyldes det arbejde, du gør, hvis det medfører gentagne bevægelser. Dette kan resultere i gentagne belastningsskader eller RSI. Det er muligt at beskadige nerverne i dine fingre såvel som nerverne i dine hænder, håndled, arme og nakke, hvis du har lidt skade, eller hvis du fortsætter med at gøre de samme bevægelser igen og igen, dag ind og dag ud. Selv at skrive eller for meget tekst kan forårsage belastning og skade på dine fingre. Karpaltunnelsyndrom kan føre til følelsesløshed i hænder og fingre.

Del:
Kommentarer