Hvad forårsager min næse at køre om morgenen?

Hvad forårsager min næse at køre om morgenen?

Ved opvågnen er det skærpende, hvis den første ting du skal håndtere er en løbende næse, selv før du har din første kop kaffe. På den anden side kæmper nogle mennesker op med næsen hver morgen, en tilstand, der ofte fører til hovedpine og selvfølgelig en manglende evne til at trække vejret korrekt.

Funktion af en løbende næse

Ifølge Npr.org er en løbende næse et eksempel på selvkorrigerende VVS. Når næsen løber, dræner den "gunk" i sig selv, ifølge Dr. Robert Enberg, en allergiker på Henry Ford Hospital i Detroit. Akkumuleringen af ​​"ting" i din næse kan skyldes forkølelse eller allergi, eller din krop spuler kun din næse ud af væske sammensat af antistoffer, saltvand og proteiner.

Allergier, Sinus og Medicin

Hvis du næsten altid vækker med en løbende næse, er det sandsynligvis resultatet af en form for allergi. Hvis du har en sinus infektion, vil dette med stor sandsynlighed føre til en løbende næse.

Vasomotorisk Rhinitis

Når en person har en tilstand kaldet vasomotorisk rhinitis, resulterer dette i postnasal dryp, en løbende næse, nysen og næsestop. Din næse vil dryppe som et biologisk vandhane om morgenen, når du rejser op. En drastisk ændring i vejret kan medføre vasomotorisk rhinitis. Desuden kan denne tilstand bringes på grund af træthed, hormonelle ændringer og stress.

Medicin

Overvej de lægemidler du tager. Spørg din læge, hvis de er ansvarlige for din løbende næse. Måske kan han eller hun foreskrive noget andet, der ikke har denne virkning. Højt blodtryk og hjertesygdomme medicin kan forårsage en løbende næse.

Forslag

Hvis en løbende næse er et vedvarende problem eller du drikker masser af væsker, da dette vil erstatte væskerne, som du taber gennem din næse. Sæt en luftfugter i dit soveværelse, så der er fugt i luften. Et tørt rum forværrer dit problem. Du skal rengøre befugteren dagligt med eddike, da dette forhindrer udviklingen af ​​svampe eller forme.

Hvad skal man undgå

Når allergier er synderen, skal du undgå det, der forårsager din næse at løbe. Køb en loftsløs sengetæppe og sov på puder, der er syntetiske i stedet for fjerpuder. Støv støv dit soveværelse og sæt plastikdæksler over din kassefjeder og madras.

Bevæg din næse

Nogle mennesker finder, at vanding af deres næse hjælper både med næsestop og en løbende næse. Salinvanding kan være svaret du leder efter. De, der regelmæssigt skylder ud deres næsepassager, rapporterer færre bihuleproblemer.

Del:
Kommentarer