Hvad forårsager Mealy Apples?

Hvad forårsager Mealy Apples?

Et æble kan se godt ud udefra, men under overfladen kan det være grusomt og ubehageligt. Et måltidagtigt æble er en ubehagelig overraskelse, der kan efterlade dig spekulerer på, hvordan et perfekt godt udseende æble kunne komme på denne måde. Svaret er en biologisk proces, der går helt ned til det cellulære niveau.

Celler adskilt

Æbler smager lækkert, når deres celler er intakte og holder fast på hinanden. Når de ikke er, bryder de sig ind i de enkelte celler, så snart du bider ind i æblet. Dette gør æble smag kornet.

Apple tørrer ud

Vand er, hvad der holder cellerne sammen, og det er derfor den væsentlige ingrediens i et godt æble. Et friskt æble er saftigt, så snart du bider ind i det. Årsagen til, at æble æbler smager så ubehageligt, er, fordi de tørrer ud på indersiden.

Går dårligt til sidst

Et æble bliver blødt, hvis det opbevares for længe. Hvis du køber æbler uden for sæsonen, er de mere tilbøjelige til at være mealy, da de er blevet opbevaret i et lagerhus i uger eller måneder. Du kan finde ud af om et æble er mealy ved at tappe det. Mealy æbler vil lyde tætte; de gode hule. Hvis du køber æbler, der er friske og i sæsonen, skal du bruge dem inden for en uge eller så, eller de kan begynde at gå dårlige. Hold dem kølet, så de bliver friske så længe som muligt.

Brug af Mealy Apples

Det er stadig muligt at nyde et måltidet æble ved at lave mad. Madlavning nedbryder cellerne og frigiver væsken de opbevarer. Vend dine æble æbler i et parti æbleauce eller bage dem i sprøde chips, som du kan sætte i en taske og tage med dig på en vandretur. Prøv at bage hele æbler og fyld dem med brunt sukker eller nødder. Brug æblerne til at lave en sød og salte sauce til marinering af svinekød eller til bagning af muffins.

Del:
Kommentarer