Hvad forĂĄrsager et lavt immunforsvar?

Hvad forĂĄrsager et lavt immunforsvar?

Et kraftigt immunsystem gør underligt for dit velvære og er indgangen til et sundt liv. Et lavt antal hvide blodlegemer, dvs. et svagt immunsystem, efterlader kroppen forsvarlig og åben for angreb. Mange undrer sig over, hvorfor de er så modtagelige for forkølelser og andre virale infektioner, uvidende om, at deres eget immunsystem kan være synderen.

Strukturen i dit immunsystem

De lymfoide organer er placeret i hele kroppen. De er vært for de små hvide blodlegemer (lymfocytter), der hjælper med at bevare kroppen mod sygdom. Disse lymfocytter plus fagocytter (blodcellerne, som beskytter kroppen mod fremmede partikler og bakterier) omfatter immunsystemet. Alle immunsystem celler skal arbejde sammen for at fungere effektivt. Når dette ikke sker, udvikler et svagt immunsystem.

Overskydende sukker kan skade dit immunsystem

Ved at forbruge for meget sukker, mister dit immunsystem sin evne til at ødelægge bakterier med 40 procent. Sukker undertrykker immunsystemet og begynder at påvirke kroppen inden for få minutter efter forbrug og kan vare i op til 5 timer. For at bekæmpe virus og bakterier har de hvide blodlegemer en høj forsyning af Vitamin C. Når overskydende sukker er inde i kroppen, eroderer den C-vitamin, der er til stede, og nedbryder immunsystemets cellestruktur.

Sygdomme svækker dit immunsystem

Når en del af immunsystemet fejler eller er fraværende, kan en immundefektsygdom udvikle sig. Immundefektsygdomme opdrættes enten fra en indfødt immunsystemcellefejl (primær immundefektsygdom) eller fra et ekstrinsisk miljømiddel (sekundær immundefektsygdom). Eksempel: AIDS er forårsaget af en ekstrinsisk kraft (HIV) og er derfor en sekundær immundefektsygdom. Autoimmune sygdomme som multipel sklerose og lupus påvirker vævet, der forbinder kroppens væv og organer, der udløser en sammenbrud i immunsystemet.

Alkohol kan skade dit immunsystem

Overdreven alkoholindtagelse fratager kroppen værdifulde næringsstoffer og forårsager ernæringsmæssige mangel. Det stopper de hvide blodlegemer fra at multiplicere og deaktivere makrofagerne (cellerne der indtager fremmede partikler) fra at generere tumornekrosefaktorer (proteiner). Denne mangel på immunsystemet celler resulterer i et svækket immunsystem. Mængden af ​​skader forårsaget af alkohol til immunsystemet afhænger af, hvor meget brugeren indtager.

Allergene pĂĄvirker immunsystemet

Når immunsystemet ser ellers uskadelige materialer som pollen og støv eller en bestemt fødevaretype som en trussel, går den ind i angrebstilstand og dermed en allergisk reaktion. Kropets tarmforing er generelt en uigennemtrængelig mur bygget for at blokere udenlandske angribere. Når der opstår en allergi, ødelægges væggen, hvilket giver immunsystemet åbent for invaderende og andre toksiner.

Behandling for et svagt immunsystem

For patienter med lavt immunforsvar vil læger undertiden foreskrive immunforstærkende lægemidler som interferon, som omfatter protein til bekæmpelse af virusinfektioner. Vedligeholdelse af en afbalanceret kost og øget vitaminindtagelse anbefales også.

Del:
Kommentarer