Hvad forårsager et blødning?

Hvad forårsager et blødning?

En pludselig næseblod kan være ret skræmmende. Den varme dråbe, så kan de lyse røde dråber forårsage alarm i nogen, unge eller gamle. Lejlighedsvis næseblødninger kan være ret almindelige, da kapillærerne i næsebor og bihuler er tynde og tæt på overfladen. Hyppige næseblader kan dog være tegn på en mere alvorlig sygdom.

Tør luft

Varm, tør luft er den mest almindelige årsag til en blodig næse. Arid klimaer og tvunget indendørs opvarmning er de vigtigste syndere. Tør luft giver næsevævet dehydrering og revner, kapillærer og blodkar i næsen og sinushulen. Næsepåvirkninger har hyppigere blodige næse end mundpustetræer, da luften løbende strømmer gennem næsehulen.

At leve i et mere fugtigt klima, befugtning af tør indendørs luft og brug af en saltvands næsespray kan alle medvirke til at afværge næseblod hos modtagelige individer. Hvis næseblod forekommer om natten, kan det til at hjælpe med at anvende et tyndt lag olieolie til indersiden af ​​næseboret.

Picking

En anden årsag til en næseblod er at plukke. Selvom det ikke er et høfligt emne, er næseplukning meget almindelig. Næsehulen udskiller slimhinde, der kan tørre inde i næseborene og forårsage irritation. Fjernelse af de tørrede sekretioner kan rive det delikate væv i næseboret og producere en tung blodstrøm fra næsen. Pluk er den mest almindelige årsag til næseblod hos børn.

Skade

Selvfølgelig kan enhver form for hovedskade forårsage en øjeblikkelig næseblod. Fra et hurtigt slag til ansigtet, til et fald eller anden stump virkning, er blødning fra næsen meget almindelig i enhver form for hovedskader. Fodbold- og fodboldspillere har hyppige næseblod fra direkte påvirkning til ansigtet, og det første tegn på hovedtraume er ofte en næseblod. En næseblod efter et hovedtraume kan indikere en kraniebrud og bør betragtes som en medicinsk nødsituation.

Allergier og øvre respiratoriske infektioner

Allergi lider kan også opleve hyppige næseblødninger. Når næsevævene udsættes for allergener, kan de svulme, da kroppen sender mere blod til at håndtere den ulovlige "indtrenger". Det samme gælder for en kold eller anden øvre luftvejsinfektion. Hyppig kraftig blæsning undergår også blodkarrene til stærke vibrationer, hvilket får dem til at bryde og bløde.

Udenlandske objekter

Lejlighedsvis kan en blodig næse skyldes et fremmedlegeme i næsen. En afvigende septum, den knoglet brusk, der adskiller de to næsebor, kan også forårsage en blodig næse. Søg lægehjælp, hvis en fremmed genstand er mistænkt. Kirurgi kan være påkrævet for at korrigere en afvigende septum.

Seriøs sygdom

Sjældent kan hyppige og tunge næseblod skyldes en alvorlig sygdom som højt blodtryk, leukæmi eller blødningsforstyrrelse. Hvis næseblødninger er meget hyppige (mere end en gang om ugen), rigelig eller svært at stoppe, søg lægehjælp for at udelukke de underliggende problemer.

Del:
Kommentarer