Hvad forĂĄrsager en soapy Taste i munden?

Hvad forĂĄrsager en soapy Taste i munden?

Usædvanlig smag i munden kan være irriterende. De kan være resultatet af en række ting: Ændring af tandpastaprodukter, der bruges i hjemmet, spise et eksotisk måltid eller krydderier eller endda medicinering. Men nogle usædvanlige smag i munden er resultatet af forgiftning, så det er vigtigt at forstå bedre, hvorfor du måske har usædvanlig smag i munden. For eksempel kan en sæbevand i munden være resultatet af at indtage for meget fluorid (natriumfluorid), som kan være giftigt for dit helbred ifølge Center for Disease Control.

Natriumfluorid defineret

Hvis du kigger op på definitionen af ​​natriumfluorid på generelle medicinske hjemmesider, kan du finde en henvisning til fluoridationen af ​​vand i definitionen, såvel som støtte til brugen af ​​det til forebyggelse af tandforfald. Miriam-Webster Dictionary giver dog en mere chillende definition af natriumfluorid: "et giftigt krystallinsk salt (NaF), der anvendes i spor af fluoridering af drikkevand og tandpastaer, i metallurgi, som flux og som pesticid. "

For dem der har antaget fluoridet i tandpastaer og ledningsvand er det godt, Miriams definition giver en god pause, da det udtrykkeligt hedder, at "kun spormængder" forventes at være til stede i drikkevand og tandpasta. Derudover hedder det, at natriumfluorid anvendes i pesticider, og det betragtes som giftigt, mest bestemt, når det indtages i store mængder.

Men hvad har natriumfluorid at gøre med at have en sæbevand i munden? Noget, faktisk, da denne sæbevand kan indikere, at du har indtaget for meget natriumfluorid og nu er i fare for mere alvorlige helbredsmæssige symptomer.

Center for sygdomskontrol (CDC)

Center for sygdomsbekæmpelse (CDC), hvis hovedkontor er beliggende i Atlanta, Georgia, advarer mod natriumfluoridforgiftning og advarer om, at et af symptomerne ved denne type forgiftning er en sæbevand i munden. Ifølge CDC kan en sæbevand i munden være den første indikator for natriumfluoridforgiftning. Sommetider er denne sæbevand også forbundet med en salt smag på grund af natriumkomponenten i dette krystallinske salt.

Men en sæbevand i munden vil ikke være dit eneste problem, hvis det er resultatet af natriumfluoridforgiftning. Yderligere - og mere alvorlige - symptomer følger generelt for dem, der har indtaget for meget natriumfluorid: sammenbrud, chok, følelsesløshed i munden, opkastning, diarré, dilaterede elever og pallor.

Andre kilder til natriumfluorid i hjemmet

Ud over de mest almindelige midler til natriumfluoridforgiftning (drikkevand fra drikkevand med for meget fluoridation i den, modtagelse af for mange fluorbehandlinger på tandkontoret eller en kombination af de to) er natriumfluoridforgiftning også et resultat af forurenet tør fødevarer: tør mælk, mel, bagepulver og endda kage blandinger. Disse tørre fødevarer kan indeholde insekticider eller rodenticider, der findes i natriumfluoridet og udgør en sundhedsfare.

Diagnose

Ifølge CDC skal laboratorietest udføres på vomitus eller mavesaft, hvis de ovenfor nævnte alvorlige symptomer er til stede (sammenbrud, chok, opkastning, diarré osv.). Denne testning vil hjælpe med påvisning og diagnosticering af natriumfluoridforgiftning.

Denne særlige medicinske tilstand er ikke smitsom, men testning vil hjælpe dig med at mærke grunden til dine symptomer og hjælp til at forhindre en anden forekomst, da du kan tage skridt til at fjerne dette stof i dit hjem og krop i fremtiden.

Behandling

Hvis en mild sæbevand er til stede, men de andre symptomer, der er nævnt ovenfor, er ikke, kan du muligvis afværge en mere alvorlig tilfælde af natriumfluoridforgiftning - og stoppe din sæbevandsmag - selv uden hjælp af en læge. Du kan muligvis gøre dette ved blot at reducere det beløb, du drikker af ledningsvand hver dag (eller hvis du har vandhanen kontrolleret for fluorideringsniveauer, som muligvis skal reduceres af dit vandfirma).

Desuden ville det være en klog mulighed for at reducere dit hjemmepleje eller tandlægekontor med fluorbehandling. (Når du diskuterer det med din tandlæge selvfølgelig), ville du vælge at bruge en tandpasta, der ikke indeholder så meget natriumfluorid.

Der er ingen specifikke behandlingsmuligheder ved hjemmepleje givet af CDC for dem, der lider af en sæbe i munden på grund af natriumfluoridforgiftning. Eliminering af dette kemikalie fra dit hjem og kost ville dog være en logisk konklusion. Men hvis du eller nogen du kender begynder at lide de mere alvorlige symptomer beskrevet ovenfor (chok, sammenbrud, mundfølelse), vil nogen have brug for at søge professionel lægehjælp på vegne af den pågældende person.

Del:
Kommentarer