Hvad forårsager ekstrem træthed og bliver virkelig kold?

Hvad forårsager ekstrem træthed og bliver virkelig kold?

Hvis du opdager, at du ofte er kold og træt, kan du have en underliggende sygdomstilstand. Selv om der er en række sundhedsproblemer, der er til stede med kulderystelser og træthed, er hypothyroidisme den mest sandsynlige synder. Andre mulige sygdomme omfatter anæmi, hypoglykæmi eller anoreksi. For at bestemme årsagen til dine symptomer, bør du besøge en læge til test.

Hypothyroidisme

Hypothyroidisme er en lidelse, hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer tilstrækkeligt hormon. Hypothyroidisme er mest almindelig hos kvinder over 50 år, selvom det kan forekomme hos personer af enhver alder eller køn. Ud over træthed og følsomhed over for kulde, kan personer med hypothyroidisme blive deprimeret, gå i vægt, tabe hår, opleve skøre negle eller have bleg hud.

Anæmi

Anæmi er en lidelse, hvor kroppen ikke har nok sunde røde blodlegemer. Det er mere almindeligt hos kvinder end mænd. Selv om træthed er et almindeligt symptom, oplever de fleste anemiske personer ikke følsomhed overfor kulde. Men de kan føle sig svage, har brystsmerter, kæmper for at trække vejret og få hyppige hovedpine.

hypoglykæmi

Hypoglykæmi er en tilstand, hvor blodsukkeret ofte falder under raske niveauer. Diabetikere og diabetikere er særligt tilbøjelige til hypoglykæmi. Symptomer på hypoglykæmi omfatter træthed, rystelser, koldsved og tåget tænkning.

Anoreksi

Anoreksi er en tilstand, hvor en person nægter at spise af frygt for, at de vil gå op i vægt. Mere almindelig hos kvinder end mænd, kan anoreksi få en person til at føle sig træt, kold, udvikle en gul støbt til deres hud og vokse et fint lag hår over deres krop.

Del:
Kommentarer