Hvad forårsager dobbelt åndedræt efter gråd?

Hvad forårsager dobbelt åndedræt efter gråd?

Dobbelt vejrtrækning efter græd er et symptom på akut hyperventilering. Hyperventilation er en almindelig bivirkning ved grædende, panikanfald eller episoder af følelsesmæssig stress. Mens dobbelt vejrtrækning efter græd er normalt sikker, hvis det forekommer sjældent, kan det være en foruroligende og alarmerende bivirkning for mange lider.

Årsager til dobbelt vejrtrækning

Gråt skaber forstyrrelse i lungernes og membranens regulære åndedrætsfunktion. Membranen regulerer indånding og udånding, hvilket hjælper lungerne med at opretholde nok ilt og kuldioxid i blodet. Mens man græder, kan membranen ofte blive tvunget ud af rytmen, hvilket forhindrer blodets ilt og kuldioxidniveauer i at forblive konsekvente. Den resulterende indsats af membranen for at regulere disse niveauer skaber en ujævn vejrtrækningskadence, som ofte føles som at indånde to gange - eller dobbelt ånde.

Sundhedsmæssige overvejelser for dobbelt åndedræt

Åndedrætsmæssige uregelmæssigheder såsom dobbelt vejrtrækning eller hyperventilation anses ikke for at have væsentlige bivirkninger, så længe patienten ikke oplever symptomer ofte. Hvis hyperventilation bringes på efter gråt, stress eller angst, findes der normalt ikke noget underliggende sundhedsproblem uden for den følelsesmæssige stress i den isolerede hændelse. De, der lider af dobbelt vejrtrækning og hyperventilation i disse scenarier, kan tage dybe vejrtrækninger for at lindre symptomer.

Sådan stopper du dobbelt åndedræt og hyperventilation efter gråt

Stop dobbelt vejrtrækning og hyperventilation efter græd ved at tage dybe, stabile vejrtrækninger under stresspisper. Efter "7-11 Model" til vejrtrækning kan man også stoppe hyperventilering; Liderne skal indånde i syv sekunder, og ånder ud i 11 sekunder, indtil symptomerne falder. Indånding i en papirpose kan også lindre symptomer, fordi det fælder kuldioxid, recirkulerer gassen tilbage i lungerne og blodbanen.

Sådan forebygger du dobbelt åndedræt og hyperventilation

Forhindre dobbelt vejrtrækning og hyperventilering ved at forsøge at forblive rolige under en forøget følelsesmæssig tilstand. Ved at forblive rolig kan en person opretholde en ordentlig vejrtrækningsrytme, der begrænser muligheden for hyperventilering. Desuden bør syge undgå stressorer og fælles bekymringer for at begrænse antallet af episoder med dobbelt vejrtrækning.

Del:
Kommentarer