Hvad forĂĄrsager cellulitis?

Hvad forĂĄrsager cellulitis?

Cellulitis er en almindelig infektion i huden, der kan opstå overalt på kroppen, men rammer hyppigst benene. Potentielt alvorlig, denne bakterielle infektion kan hurtigt spredes ikke kun på overfladen af ​​huden, men kan også komme ind i blodbanen og lymfesystemet. Inficeret hud er øm og varm til berøring og ser hævede og røde ud. Cellulitis er en hud tilstand, der typisk kræver lægehjælp. Hvis den bliver ubehandlet, kan denne infektion endda være livstruende.

typer

Cellulitis er en bakteriel infektion, der oftest er forĂĄrsaget af enten Streptococcus og Staphylococcus bakterier. Bakterierne kan komme ind i kroppen gennem smĂĄ stykker eller punktere sĂĄr, atletfod, kirurgiske indsnit, sĂĄr eller pause i huden forĂĄrsaget af dermatitis.

Insektbid

Streptococcus og Staphylococcus bakterier, der forårsager cellulitis, kan overføres til mennesker gennem bid af visse insekter og edderkopper. Hud, der er tør, flakket eller hævet, kan også give mulighed for bakterier til at invadere kroppen...

Transmission

Cellulitis anses ikke typisk for at være en smitsom sygdom. Det er imidlertid muligt at indgå cellulitis fra en anden person, hvis du kommer i direkte kontakt med et åbent øm fra en inficeret person. Bakterierne ville have brug for en adgangssti ind i dit system gennem et snit eller sår på din krop.

Overvejelser

En række faktorer gør en person mere modtagelig for at indgå cellulitis. Den naturlige aldringsproces bidrager til et formindsket cirkulationssystem, hvilket kan gøre hvide blodcellers evne til at opdage tidlige infektioner mindre effektive. Mennesker med svækket immunforsvar eller diabetes har større risiko for cellulitisinfektioner. Mennesker med vandkopper eller helvedesild er meget modtagelige for cellulitis på grund af den blærende virkning af disse sygdomme, der giver en større mulighed for bakteriel infektion i huden. Mennesker med tilbagevendende svampeinfektioner i tå, fødder eller negle har en øget risiko for cellulitis.

Behandling

Læger behandler typisk Streptococci og Staphylococci infektioner, herunder cellulitis, med receptpligtige orale antibiotika som cephalexin. Behandlingsforløbet varer normalt fra 10 dage til 2 uger. Hvis patienten ikke reagerer på en sådan behandling eller udviser en høj feber, kan indlæggelse være påkrævet.

Del:
Kommentarer