Hvad forårsager calciumindskud i øjet?

Hvad forårsager calciumindskud i øjet?

Kalkaflejringer kan danne sig på tre forskellige steder i øjet - hornhinden, bindehinden og nethinden. Hornhinden er det klare væv på øjet, der dækker din iris og elev. Bindehinden er den klare membran, der omgiver den hvide del af dit øjenlåg og indersiden af ​​dine øjenlåg. Næsen er nervevævet i bagsiden af ​​dit øje, der opdager lys som dit øje samler det.

cornea

Hornhinden vil udvise calciumindskud i en tilstand kendt som bandkeratopati. Ifølge Wills Eye Hospital er denne type calciumindskud resultatet af hypercalcæmi, gigt eller nyreinsufficiens. Hver af disse tre betingelser resulterer i overskydende calciumniveauer i kroppen. Det overskydende calcium deponeres i hornhinden, da det transporteres der i blodkarrene. Kronisk betændelse i øjet og eksponering for giftige dampe som kviksølv kan også medføre, at bandet keratopati udvikler sig. Behandlingen af ​​bandkeratopati indebærer behandling af den underliggende tilstand. Det kan også involvere indstødning af kunstige tåre dråber. I de mest alvorlige tilfælde anvendes et cheleringsmiddel. Cheleringsmidler påføres et område af kroppen for at fjerne mineraler såsom calcium fra det berørte væv.

bindehinde

Bindehinden vil udvise calciumindskud i form af konkretioner. Concretion.org forklarer, at en konkretion er en lille, hård, gul eller hvid indbetaling. Denne indbetaling danner i bindehinden, der linjer indersiden af ​​dine øjenlåg. Concretion.org siger at konkretioner er mest almindelige, hvis du har en tilstand, der får dine øjne til at blive betændt i lang tid. Cellerne i din conjunctiva begynder at degenerere. Da dette sker, fylder andre materialer pladsen i, hvad der er kendt som en cyste. Som cysten hærder, danner den et lille stykke calcium. Behandlingen af ​​store konkretioner er at få din optometrist af ophthalmologist fjerne dem. Dette kræver kun et aktuelt bedøvelsesmiddel.

retina

Næsen vil udvise kalciumaflejringer i form af calcificale plaques i retinale arterier. Disse plakater er synlige for din optometrist eller øjenlæge, da de ser på indersiden af ​​øjet. Wills Eye Hospital forklarer, at disse calcific plaques bryde af en beskadiget hjerteventil. Pladen transporteres derefter gennem dine arterier, indtil den når en arterie, der er for lille til at passere gennem. Det bliver indlagt i denne arteries væg. Den calcificerede plaque kan blive indlagt i en lille arterie overalt i kroppen. Disse plaques er mest synlige i nethinden, fordi de små arterier kan ses under en rutinemæssig øjenundersøgelse. De kan forårsage, at arterien bliver tilstoppet. Hvis den berørte arterie er stor nok, kan det forårsage synetab. Behandlingen af ​​en calcific plaque afhænger af størrelse og placering. Din optometrist eller øjenlæge vil lede dig mod den rette behandling afhængigt af dine unikke behov.

Del:
Kommentarer